Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

39 δισ. δολ. θα δαπανήσει για άμυνα & εξοπλισμούς η Τουρκία το 2012!!!


Το ιλιγγιώδες ποσό των 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δαπανήσει για το οικονομικό έτος 2012 η Τουρκία σε εξοπλισμούς και γενικότερες δαπάνες για την άμυνα και στην ασφάλεια της, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου και μία μελέτη τουρκικού Πανεπιστημίου.

Βέβαια, με την κλασική ανατολίτικη κουτοπονηριά η Τουρκία, ενώ ανακοίνωσε αμυντικές δαπάνες για το έτος 2012 στο επίπεδο του 1,3% του ΑΕΠ της χώρας, εξαίρεσε από το κονδύλι αυτό τις δαπάνες για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και την Στρατοχωροφυλακή, οι οποίες δαπάνες αν προστεθούν φτάνουν την συνολική δαπάνη στο 3,7% του ΑΕΠ σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Bilgi.


Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Today’s Zaman» αποκαλύπτει ότι τα κονδύλια που κατανέμονται στο υπουργείο Άμυνας, την αμυντική βιομηχανία και τον πόλεμο κατά των Κούρδων, ανέρχονται στο δυσθώρητο ύψος των 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 11,1% του συνολικού προϋπολογισμού του έτους! Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται βέβαια και η μισθοδοσία των ενόπλων δυνάμεων που ανέρχονται σε περίπου 750.000 άνδρες και γυναίκες.

Ο προϋπολογισμός της Στρατοχωροφυλακής αυξάνεται κατά 7,6% σε σχέση με το 2011 και της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ κατά 12,8%… Φυσικά, κρατικό μυστικό παραμένουν οι προϋπολογισμοί των 16 κρατικών (ελέγχονται από το στράτευμα) αμυντικών βιομηχανιών, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με το Ίδρυμα για την Ενίσχυση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSKGV), το οποίο εισπράττει ετησίως περίπου 2,5 δισ δολάρια από τον ειδικό φόρο που επιβάλλεται στις συναλαγές στην Τουρκία προς ενίσχυσή του.

Κάτι που βέβαια δεν έχει σχέση με αυτά που ανακοίνωσαν ως προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας για το οικονομικό έτος 2012, ο οποίος είναι αυξημένος κατά 7,4% σε σχέση με το 2011 και θα αντιστοιχεί στο 1,3% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ), δηλαδή περίπου στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτω και από τον προϋπολογισμό της Ελλάδας που διατηρεί το ένα έκτο των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας!

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας κατατέθηκε στο τουρκικό Κοινοβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, μιλώντας για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας και της τεχνολογίας ανέφερε ότι η εγχώρια βιομηχανία καλύπτει σε ποσοστό 52% τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (από μόλις 15% το 2004…). Αλλά με τον ρυθμό που εξελίσσεται η εγχώρια αμυντική βιομηχανία το 2020 ελπίζουν να καλύπτουν το 80% των αναγκών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων…

Η δαπάνη των 39 δισ. δολαρίων θα φέρει σε ακόμα πλεονεκτικότερη θέση τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έναντι των ελληνικών που απλά "δεν έχουν ούτε μαντήλι να κλάψουν", μετά τις εγκληματικές περικοπές σε υλικό και μισθοδοσίες που έχει επιβάλλει η τρόϊκα... 

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr