Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Σκίτσο-φωτιά:"Ατατούρκ δεν υπάρχει, ψέμα ο Ερντογάν"!!


Ο σκιτσογράφος που είχε "τολμήσει" να δημοσιεύσει μία γελοιογραφία του με θέμα τον Αλλάχ και βρήκε τον μπελά του, επανεμφανίστηκε ακόμη πιο δυναμικά, με στόχο αυτή τη φορά τον ίδιο τον Ερντογάν, τον οποίο παρουσιάζει σαν τον Τζόκερ από τη ταινία "Μπάτμαν"!

Ο Τούρκος αρθρογράφος Τζουνεϊτ Οζντεμίρ, έγραψε ένα άρθρο στην τουρκική εφημερίδα "Ραντικάλ", σε μια προσπάθεια να... σώσει τον δημιουργό από αυτά που τον περιμένουν...


Το άρθρο είναι μεταφρασμένο από τα tourkikanea.gr

"Ξέρω ότι εδώ είναι μια ελεύθερη χώρα και ο καθένας μπορεί να ζωγραφίζει ό,τι θέλει.

Τότε γιατί εγώ ανησυχώ ;

Για χρόνια παρακολουθώ τα σκίτσα και το χιούμορ του Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ, ενώ παίρνω και τα βιβλία του. Είχα ανησυχήσει ιδιαίτερα μετά την αντίδραση του θρησκόληπτου μέρους της κοινωνίας σχετικά με το σκίτσο του στο οποίο έλεγε πως “Αλλάχ δεν υπάρχει και η θρησκεία είναι ένα ψέμα”.

Το θέμα έφτασε και στα δικαστήρια , αλλά και όταν ένας Ολλανδός ρατσιστής βουλευτής την πρόσφερε στον Εγεμέν Μπαγίς, εκείνος αντέδρασε λέγοντας “βάλτην στο γνωστό σου μέρος”.

[Σημείωση: Το defencenet.gr είχε δημοσιεύσει τη σχετική είδηση την 1η/12, συνοδευόμενη από βίντεο, στην κατηγορία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, με τίτλο "Ξέφυγε τελείως ο Μπαγίς για μια γελοιογραφία", την οποία γελοιογραφία και ενσωματώνουμε εδώ πάλι, για... την ιστορία]

... Και πάνω που εγώ πίστεψα πως “τα γεγονότα έκλεισαν και θα ξεχαστεί και αυτό”, ο Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ χτες έριξε ακόμη μια βόμβα.

Αυτή τη φορά τίτλος της δουλειάς του είναι “Ατατούρκ δεν υπάρχει και ο Ερντογάν είναι ψέμα”.
Στη γελοιογραφία ο Ερντογάν είναι ζωγραφισμένος σαν τον Τζόκερ του Μπάτμαν, ενώ ο Ατατούρκ είναι ζωγραφισμένος σαν Μπάτμαν. Ξέρω ότι εδώ είναι μια ελεύθερη χώρα και ο καθένας μπορεί να ζωγραφίζει ό,τι θέλει.

Τότε γιατί εγώ ανησυχώ;

Ο λόγος της ανησυχίας μου δεν είναι η αίσθηση του χιούμορ του Ερντογάν. Και ίσως και ο Ερντογάν μόλις ενημερωθεί σχετικά να χαμογελάσει και να το προσπεράσει. Ξέρουμε ότι πλέον οι δουλειές στην Τουρκία γίνονται διαφορετικά.

Πιθανότατα σύντομα θα αρχίσει οικονομικός έλεγχος στον χώρο εργασίας του Μπαχαντίρ. Αργότερα μπορεί την ώρα που πηγαίνει στο σπίτι του κάποιοι πολίτες να τον δείρουν.΄Η μπορεί και αυτός να υποστεί μια αστυνομική έρευνα. Μπορεί να διαρρεύσει στο διαδίκτυο μια ακατάλληλη συνομιλία ή φωτογραφία του.

Επίσης υπάρχει η στοχοποίησή του, υπάρχουν οι παράφρονες με το δάχτυλο στην σκανδάλη, υπάρχουν οι εθνικιστές, οι θρησκόληπτοι… Και τι δεν υπάρχει… Και αν μου πείτε “από πού τα ξέρεις αυτά;”

Ε, αυτά πλέον είναι οι γνωστές αλήθειες της Τουρκίας. Ο Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ στην πραγματικότητα τεστάρει τα όρια όχι της γελοιογραφίας, αλλά της δημοκρατίας. Ποιος ξέρει, μπορεί να κάνω λάθος. Η κατάσταση στο μέτωπο της δημοκρατίας “αυτή τη φορά δεν προκαλεί χαμόγελα”.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr