Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ Α-7E... Πρόταση στην ΠΑ για τα A-10 Thunderbolt II !!

Eνεργή παραμένει η πρόταση της Αεροπορίας των ΗΠΑ προς την Πολεμική Αεροπορία για την παράδοση δύο Μοιρών μαχητικύν κλειστής υποστήριξης-κρούσης A-10 Thunderbolt II, ενημέρωσαν Αμερικανοί το ΓΕΑ.Πρόσφατα απέσυραν από την Γερμανία την τελευταία Μοίρα του τύπου (18 Ιουνίου απενεργοποιήθηκε η 81η Μοίρα Μαχητικών (81st Fighter Squadron) που επιχειρούσε από την αεροπορική βάση Spangdahlem) και ενημέρωσαν ότι αυτή η Μοίρα μαζί με άλλη μία που βρίσκεται στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ανταχθούν στην ΠΑ.

Η ίδια πρόταση είχε γίνει και πριν από ... 22 χρόνια όταν το Α-10 είχε θριαμβεύσει στον Κόλπο, αλλά και τότε είχε απορριφθεί.
Προϋπόθεση για να επιχειρήσει το Α-10 είναι η απόλυτη αεροπορική υπεροχή στο εναέριο πεδίο μάχης και με εξουδετερωμένα τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα του αντιπάλου, κάτι που δεν είναι εξασφαλισμένο στο μέτωπο του Αιγαίου.

Η πρόταση αφορά την αντικατάσταση των Α-7Ε, αλλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των δύο αεροσκαφών.
Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη διέθεταν έξι μοίρες μαχητικών A-10 με περισσότερα από 140 αεροσκάφη του τύπου στη δύναμη τους προκειμένου να σταματήσουν με το θηριώδες gatling κανόνι των 30 χλστ. τις ορδές των σοβιετικών αρμάτων μάχης...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr