Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Aπίστευτο: Θέλετε να νοικιάσετε έναν αστυνομικό; 30 ευρώ την ώρα!!«Αυξάνει τα έσοδα του προϋπολογισμού», λέει ο Δένδιας!

Μήπως θα παίρνουν ποσοστά και οι αστυνομικοί;

Τον δρόμο για την ενοικίαση προσωπικού και εξοπλισμού της ΕΛΑΣ σε τρίτους ανοίγει η εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία ένας ιδιώτης μπορεί να νοικιάσει αστυνομικό με 30 ευρώ την ώρα, μοτοσυκλέτα με 20 ευρώ την ώρα και ελικόπτερο με 1.500 ευρώ την ώρα!

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή υπογραμμίζει ότι «επιδιώκεται και επιτυγχάνεται αύξηση στα έσοδα του Προϋπολογισμού και ισόποση προσαύξηση στις πιστώσεις του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας».

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σταθά για την εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την ενοικίαση προσωπικού και εξοπλισμού της ΕΛΑΣ σε τρίτους για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας με καταβολή ανταλλάγματος για περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η κοστολόγηση προβλέπει ελάχιστο ποσό 20 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση μιας μοτοσυκλέτας, 1.500 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ελικοπτέρου και 30 ευρώ η ενοικίαση προσωπικού της ΕΛΑΣ ανά ώρα.

Ο βουλευτής καταγγέλλει ιδιωτικοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών φρούρησης ή συνοδευτικής ασφάλειας σε ιδιώτες, πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ή καλλιτέχνες την ίδια ώρα που οι πολίτες στερούνται το αγαθό της ασφάλειας και εγκληματικότητας.

Στην απάντησή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισημαίνει ότι η διάθεση προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας ρυθμίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε μετά την ψήφιση του Ν. 3938/2011 σύμφωνα με τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία δύναται να παρέχει υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος.

Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι «η ικανοποίηση αιτημάτων παροχής συνδρομής εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που κρίνουν κατά περίπτωση και δεν επιτρέπεται να είναι σε βάρος της αστυνόμευσης της περιοχής (π.χ. διάθεση του μοναδικού διαθέσιμου οχήματος για τη συνοδεία χρηματαποστολής εκτός πόλης με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της αστυνόμευσης)».

Ταυτόχρονα ο υπουργός σπεύδει να υπογραμμίσει ότι πριν από την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, «η πλειοψηφία αιτημάτων παροχής συνδρομής από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ικανοποιούνταν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 157 κ.ε. του Π.Δ. 141/1991, δίχως τιμολόγηση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού και διάθεσης των υπηρεσιακών μέσων».

Τέλος, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι από το ισχύον πλαίσιο επιδιώκεται - και επιτυγχάνεται - η αύξηση των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού, με ισόποση προσαύξηση των οικείων πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και η οικονομική ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ως εκ τούτου, όπως τονίζει ο υπουργός, «ουδεμία πρόταση περί τροποποίησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το εν λόγω ζήτημα εξετάζεται».
tragiko
hellas-now.com