Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Κόβουν από την Άμυνα. Μας θέλουν αμόρφωτους, ασθενείς και απροστάτευτους!!“Δυναμίτη” στα θεμέλια της Εθνικής Άμυνας τοποθετεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών. Δεν φτάνει που πετσόκοψαν την παιδεία , τα κονδύλια για την υγεία τώρα έβαλαν στο μάτι και την άμυνα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εγκύκλιό του σχεδόν διπλασιάζει τις περικοπές στο κονδύλι της μισθοδοσίας του προσωπικού για το 2014!


Της Μαρίας Γιαχνάκη

Ένα είναι σίγουρο : Θέλουν τους έλληνες έρμαιο κάθε κινδύνου , θέλουν τους έλληνες χωρίς επίπεδο και αδύναμους να αντιδράσουν. Πως τολμούν επιτέλους να μας απογυμνώνουν έτσι ; Ποιο μυαλό είναι αυτό που αποφάσισε ότι πρέπει να αποδυναμώσουν και την άμυνα της χώρας . Είχαμε που είχαμε προβλήματα στο στρατό , στα οχήματα, στα εφόδια λόγω περικοπών , τώρα οι περικοπές συνεχίζονται.

Από τα περίπου 440 δις περικοπών που προβλεπόνταν στο μεσοπρόθεσμο το υπουργείο Οικονομικών θα ζητούσε να ανέβουν στο 1 δις κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε . Το “φιρμάνι” που έχει ετοιμάσει είναι ακόμη χειρότερο : το μεσοπρόθεσμο προέβλεπε 88 εκατομμύρια μειώσεις το 2014 από την μισθοδοσία του προσωπικού. Η νέα οδηγία έχει ανεβάσει αυτό το ποσό στα 165 εκατομμύρια!!!

Σε σχετικό έγγραφο ζητούνται περικοπές 120 εκατομμυρίων στα λειτουργικά έξοδα και 155 εκατομμυρίων σ΄ ότι έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς οι οποίοι πλέον δεν αφορούν παρά συντήρηση και ανταλλακτικά. Αυτό καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει : Ανοχύρωτη χώρα , αδυναμία άμυνας . Επικίνδυνο και μόνο που το γράφουμε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης “ελπίζει” και σε “αποχώρηση 2500 στελεχών”, τα οποία βέβαια δεν διευκρινίζεται αν θα “αποχωρήσουν” με την θέλησή τους ή αν θα δούμε και απολύσεις ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το θέμα των απολύσεων το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ και δημοσιεύτηκε στον Τύπο χωρίς να διαψευστεί.

Επιπλέον τώρα στο τραπέζι φαίνεται ότι υπάρχει ανοιχτό και το θέμα των “μετατάξεων” !

Μπορούν να γίνουν απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις; Για 7000 ΕΠΟΠ οι οποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τους προστατεύει. Για όλους τους υπόλοιπους είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να τεθεί θέμα. Αν και πλέον τίποτα δεν εκπλήσσει.

Αν ο διπλασιασμός των περικοπών στην μισθοδοσία περάσει ,τότε οι κραδασμοί στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι τόσο ισχυροί που η κατάρρευση δεν θα είναι απίθανη εξέλιξη.

Η ελληνική κυβέρνηση τελικά με ποιου το μέρος είναι ; Γιατί με τους Έλληνες πολίτες σίγουρα δεν είναι.
briefingnews
hellas-now.com