Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Το νέο υπερόπλο της Ρωσιας!



Το νέο άρμα μάχης, το οποίο δημιουργείται για τον ρωσικό στρατό από την εγχώρια πολεμική βιομηχανία θα υπερβεί, ως προς τις μαχητικές του ικανότητες, όχι μόνο τα υπάρχοντα δυτικά ομοιότυπα, αλλά τα προβλεπτικά, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι.
«Το υπό κατασκευή νέο άρμα μάχης θα υπερβεί, ως προς τις συνολικές μαχητικές ικανότητές του και χαρακτηριστικά, όλα τα υπάρχοντα ομοιότυπα, καθώς και αυτά για τα οποία γνωρίζουμε ότι σχεδιάζονται για τους σύγχρονους στρατούς όλου του κόσμου», δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με όσα είπε, το ίδιο αφορά στα προβλεπτικά αεροπορικά μέσα, καθώς και στα άλλα είδη οπλικών συστημάτων που δημιουργούνται για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.Ο υφυπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι απαιτήσεις που προβάλλονται στα εκπονούμενα μοντέλα τουλάχιστον δεν είναι κατώτερα απ’ αυτά που προβάλλονται στα ομοιότυπα δυτικά τεθωρακισμένα, μαχητικά σκάφη και αεροπορικά μέσα.

«Μερικές φορές είναι και ανώτερες, διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα να εκπονηθούν», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ και σημείωσε ότι πολλές φορές οι ονομασίες συγκεκριμένων έργων δοκιμαστικής σχεδίασης και κατασκευής δε λένε και πολλά σ’ ένα άσχετο άτομο, όπως π. χ. Lutik, Sineva, Armata.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ισχυρισμός πως οι στρατιωτικοί δήθεν δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ, ανατρέπεται πλήρως από τα ίδια τα ονόματα που απονέμονται από τους Ρώσους στρατιωτικούς στα βλήματα, κανόνια, αντιαεροπορικά συστήματα και σε οποιοδήποτε πολεμικό υλικό γενικότερα. Πολλές ονομασίες δείχνουν ότι οι Ρώσοι στρατιωτικού μηχανικοί αραιά και που κυριεύονται από τη συναισθηματικότητα και νοσταλγούν ψυχική ευαισθησία και ρομαντισμό, επειδή προφανώς πιέζονται από τη γκρίζα ρουτίνα της στρατιωτικής καθημερινότητας.

Σ’ αυτό προφανώς οφείλονται οι ονομασίες, της θερμοβαρυτικής κεφαλής 9М216 Volnenie (“Ανησυχία”), του ραδιογωνιομετρικού μετεωρολογικού συγκροτήματος RPMK-1 Ulybka («Χαμόγελο»), του αεριωθούμενου βλήματος διαμετρήματος 122 χιλιοστών 9М22К με κεφαλή διασποράς Ukrashenie («Κόσμημα»), του αεριωθούμενου βλήματος διαμετρήματος 240 χιλιοστών MS-24 με χημική κεφαλή Laska («Χάδι»). Δεν πρέπει να παραλειφθούν επίσης η λαστιχένια σφαίρα διαμετρήματος 23 χιλιοστών Privet («Χαιρετισμός»), το θαλάσσιο ραντάρ MR-352 Positiv και το αυτοκίνητο UAZ-3150 Shalun (briefingnews).
hellas-now.com