Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

«Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει όπως η Τουρκία»

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη στην Ελλάδα, όπου οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει μια 24ωρη απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης ενάντια στην προσωρινή διακοπή της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου- ΕΡΤ.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κρατική τηλεόραση ως «σύμβολο του σκότους» και οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις.Ο Σαμαράς κατηγόρησε τους υπαλλήλους για τα προνόμια και τις υψηλές αποδοχές και για το ότι προέβησαν σε απεργίες σε περιόδους σημαντικών γεγονότων για την Ελλάδα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το κοινό. «Όλοι θα αποζημιωθούν με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο», διαβεβαίωσε.


«Η κυβέρνηση θα δώσει στη χώρα μια πραγματικά δημόσια τηλεόραση, καλύτερη και με λιγότερο προσωπικό», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Η απόφαση να κλείσι την ελληνική δημόσια ΕΡΤ έχει δημιουργήσει μια μεγάλη διαφορά με τους συνεργάτες του κυβερνώντος συνασπισμού. Οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισαν ως απαράδεκτη την ενέργεια του κλεισίματος της ΕΡΤ.


Σε αυτό το σημείο, ο Σαμαράς τόνισε ότι «αν θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, θα τους αφήσουμε να το κάνουν».


Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους δύο αρχηγούς της συγκυβέρνησης και αποφασίστηκε τριμερής συνάντηση για το θέμα αυτό την Δευτέρα.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί για να σπάσει το πολιτικό αδιέξοδο ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα είναι καταστροφικές για τη χώρα.
Το κλείσιμο της τηλεόρασης έγινε για να βοηθηθεί η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις των δανειστών της.


Στην 24ωρη απεργία συμμετείχαν εργαζόμενο στα νοσοκομεία, σχολεία, τράπεζες και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και πολλοί άλλοι τομείς.


Τα ελληνικά συνδικάτα έχουν αποκαλέσει την απόφαση της κυβέρνησης ως ένα είδος «πραξικοπήματος» και μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου. Η ΕΡΤ είναι κλειστή από την Τρίτη και αφήνει πίσω της πάνω από 2.700 ανέργους.


Μιλώντας στους εργαζόμενους της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στη δημόσια τηλεόραση, προσθέτοντας ότι για τους άλλους «μετριούνται οι ώρες τους».


«Βλέπεω ότι οι πολιτικές εξελίξεις που έχουν ήδη ξεκινήσει θα είναι πιο γρήγορες», είπε ο Τσίπρας.


Η δέσμευσή μας είναι ότι η ΕΡΤ θα γίνει σύμβολο του αγώνα του λαού μας για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.


Μέχρι αργά χθες το βράδυ και σήμερα, μπροστά από τα κτήρια της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παραμένουν οι εργαζόμενοι της ραδιοτηλεόρασης και πολλοί πολίτες που είναι κατά της απόφασης να κλείσει η δημόσια τηλεόραση.


«Θα γίνει πλατεία Taksim εδώ» ακούγονται σε συζητήσεις μεταξύ τους, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα του Shekulli.


--
The Hellenic Information Team


© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος