Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ένοπλες δυνάμεις και εθνική ασφάλεια

Η απόφαση της κυβέρνησης προχωρήσει στην αναδιοργάνωση της διαχρονικά αμαρτωλής ΕΡΤ αποτελεί ευκαιρία για τη ρύθμιση του πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των εκατοντάδων ραδιοτηλεοπτικών μέσων που εκπέμπουν ήδη ή συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια ανά την ελληνική επικράτεια.
Η ανεξέλεγκτη εκπομπή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο προβοκάτσιας, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές της Θράκης και του ανατολικού Αιγαίου.
Προς αυτή τη κατεύθυνση, τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να μεριμνήσουν για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της νέας ΕΡΤ, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των πολιτών των ακριτικών περιοχών και της Ομογένειας.

Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ είχε όμως ως παράπλευρη απώλεια και τη διακοπή της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη», της μακροβιότερης της ελληνικής τηλεόρασης (τότε Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων) και μοναδικής για ζητήματα Εθνικής Άμυνας. Αυτός ο σκόπελος μπορεί να ξεπεραστεί άμεσα με τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καναλιού (Web TV), ενσωματωμένου στον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η παραγωγή της εκπομπής θα πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο που θα λειτουργεί στο χώρο του Στρατοπέδου Παπάγου με τις υποδομές και το προσωπικό της υφιστάμενης Υπηρεσίας Κινηματογραφίας Στρατού, δηλαδή με μηδενικό οικονομικό κόστος. 

Με αυτό το τρόπο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα έχει την ευκαιρία να προβάλει σε συχνότερη βάση το έργο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ θα δημιουργήσει ένα πρόσθετο κανάλι επικοινωνίας και ενημέρωσης που θα ενεργοποιείται σε περιόδους έντασης, κρίσης ή πολέμου, συνδράμοντας αποφασιστικά στα επιχειρησιακά σχέδια. Βέβαια, τα παραπάνω προσκρούουν στις εμμονές του σημερινού υπουργού και πρώην δημοσιογράφου Π. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έχει αποδείξει ότι ενδιάφερεται περισσότερο για την προσωπική του προβολή παρά για τα φλέγοντα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας. Ο Χρήστος Γιανναράς έγραφε σχετικά τον περασμένο Ιούλιο: «Tην πολιτική ευθύνη για την Aμυνα της χώρας την παραδώσανε σε… δημοσιογράφο, με προσόντα την ανευφυή, μέτρια ευγλωττία, την αναμάσηση κοινοτοπιών και στόμφου. Nα διαχειριστεί ο τηλεπαρουσιαστής τα πολιτικά προαπαιτούμενα επιτελικού σχεδιασμού της αμυντικής στρατηγικής, τα προβλήματα της σύγχρονης οπλικής τεχνολογίας, να αντιμετωπίσει “ιέρακες” αλλοεθνείς ομολόγους του…»

http://strategyreports.wordpress.com