Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Στα χέρια των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας η ''Δημοκρατική '' Τουρκία με υπογραφή Ερντογάν ΄΄

Η ΜΙΤ αποκτά υπέρ-εξουσίες ακόμη και (δολοφονίες) στο Εξωτερικό ''που δεν είχε κάν όταν ο Στρατός Κυβερνούσε δικτατορικά τη Χώρα !
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που αφορά την οργάνωση Εθνικών Πληροφοριών (MİT),η υπηρεσία πληροφοριών επιτρέπεται όχι μόνο να τηρούν αρχεία σχετικά με τους ανθρώπους και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με άτομα από ορισμένους δημόσιους φορείς, αλλά και για τη διεξαγωγή προληπτικών ενεργειών έναντι πιθανών απειλών στο εσωτερικό και εκτός της χώρας! ( φώτο : Η είσοδος της έδρας της MİT στην Άγκυρα)Το νομοσχέδιο, το οποίο μπορεί να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα κράτος που να ελέγχεται από την υπηρεσία πληροφοριών, κινείται μακριά απο τα κάποια δημοκρατικά επιτεύγματα της Τουρκίας που είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια.


Ακόμη και χωρίς την ανάγκη να μια δικαστικής απόφασης, η υπηρεσία πληροφοριών θα είναι σε θέση να τηρούν αρχεία σχετικά με τους ανθρώπους και να πραγματοποιήσει, με δική της βούληση, ενέργειες κατά των πολιτών τους οποίους η MİT θα θεωρεί απλά απειλή !

Το σχέδιο νόμου που φέρνει τροποποιήσεις του Νόμου Αρ. 2937- και μετατρέπει την νομοθεσία σχετικά με τις δραστηριότητες της MİT μαζί με ορισμένες άλλες νομοθεσίες, έχει υποβληθεί στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πηγή ανέφερε ότι έχει στα χέρια του το σχέδιο του νόμου που συντάχθηκε από κοινού από το γραφείο του Πρωθυπουργού και της ΜΙΤ , για να είμαστε ακριβής, από τον Διοικητή της MIT Υφυπουργό Hakan Fidan .

Το νομοσχέδιο το οποίο η κυβέρνηση θα φέρει ενώπιον του Κοινοβουλίου στις επόμενες εβδομάδες, δίνει στη MİT την εξουσία να διενεργεί πράξεις κατά το δυνατόν τις εγχώριες και ξένες απειλές, παρόμοιες με αυτές που είχε ο στρατός στο παρελθόν.Το 14 σελίδων νομοσχέδιο θεσμοθετεί επίσης, με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, σχετικά με την υπηρεσία πληροφοριών να δίδει την εξουσία να οργανώνει δραστηριότητες και σε χώρες του εξωτερικού. "


ΘΑ μπορούν να εμπλακούν, για την προστασία και την υλοποίηση των εθνικών συμφερόντων, στις δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών, όποτε και αν χρειαστεί, να διενεργούν, με την έγκριση του πρωθυπουργού, όλα τα είδη των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό ακόμη και δολοφονίες ,αν οι απειλές του εξωτερικού στοχεύουν στην Τουρκική Δημοκρατία », σύμφωνα με το άρθρο 4 / d του νομοσχεδίου !

Το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την υπηρεσία πληροφοριών για να συμμετάσχουν σε ψυχολογικές επιχειρήσεις, η οποία μπορεί, σε μια χειρότερη περίπτωση, να λάβει τη μορφή της κατασκευής συκοφαντίες εναντίον ορισμένων πολιτών τους οποίους η υπηρεσία πληροφοριών μπορεί να θεωρήσει ως απειλή και για τους δυσφημεί.

Το άρθρο 4 / I ανοίγει επίσης το δρόμο για την δημιουργία και τη λειτουργία δικτυακών τόπων με σκοπό τη διάδοση ψευδών φημών.


Σύμφωνα με το άρθρο 4 / h του σχεδίου εγγράφου, υψηλού επιπέδου δημόσιοι υπάλληλοι θα διορίζονται αφού πρώτα η MİT θα διεξάγει έρευνα σχετικά με το εν λόγω πρόσωπο


Το σχέδιο νόμου κάνει πλέον σαφές ότι θα μείνει μακριά απο τις προηγούμενες δημοκρατικές κατακτήσεις, όπως η ελευθερία της επικοινωνίας, το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Ένα από τα καθήκοντα του MIT θα επιτρέπεται, σύμφωνα με το άρθρο 4 / f, από το σχέδιο είναι «να συλλέξει όλα τα είδη των σημάτων.«


Χάρη σε αυτό το άρθρο, το MIT θα, χωρίς να χρειάζεται απόφαση του δικαστηρίου, να είναι σε θέση να ανίχνευση που συναντιέται με ποιον και πού, καθώς και την παρακολούθηση όλων των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Η υπηρεσία πληροφοριών όχι μόνο θα είναι σε θέση να ζητούν πληροφορίες από δημόσιους φορείς, αλλά και κέντρα επεξεργασίας δεδομένων και επικοινωνιών, των υποδομών των ιδρυμάτων αυτών θα είναι, μετά από αίτηση, στη διάθεση της MIT.


Σύμφωνα με το άρθρο 6 / b, τα υπουργεία, δικαστικές αρχές, όλα τα θεσμικά όργανα του κράτους μαζί με τις επαγγελματικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν τα χαρακτηριστικά ενός δημόσιου ιδρύματος είναι να θέτουν στη διάθεση της MİT όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα που συλλέγουν στο πλαίσιο των τακτικών τους δραστηριοτήτων.

Το σχέδιο προσφέρει επίσης την Υπηρεσία Πληροφοριών του μια σειρά από εξαιρέσεις και μεγάλη προστασία, ενώ τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της.


Με το σχέδιο αυτό, το MIT δεν θα χρειάζεται πλέον να πάρει έγκριση για την εισαγωγή κάθε είδους όπλων και εξοπλισμού από τα δημόσια ιδρύματα, καθώς και τα μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών θα μπορούν να τα δοκιμάζουν σε ειδικά εργαστήρια .

Ένα άλλο άρθρο το οποίο προσφέρει προστασία στα μέλη της MİT είναι το άρθρο 26, το οποίο αναφέρει ότι η συγκατάθεση του πρωθυπουργού είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει μια έρευνα για εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε η MİT ή μέλος της MİT !


veteranos.gr