Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ...Προχωράνε σε αντίποινα κατά της Χεζμπολάχ!! - Ξεκινάει πόλεμος Σουνιτών και Σιιτών!!

Η καταλυτική επέμβαση της Χεζμπολάχ (ως μακρύ χέρι του Ιράν) στη συριακή σύγκρουση, που έγειρε τον πόλεμο υπέρ του Άσαντ, ενοχλεί σφόδρα την Δύση και τους σουνίτες συμμάχους τους, και έτσι οι χώρες του Κόλπου (σουνίτες) αποφάσισαν να περάσουν σε αντίποινα εναντίον των σιιτών.Το Κουβέιτ είναι η πρώτη χώρα του Κόλπου που ανακοίνωσε στο πρόσφατο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) που πραγματοποιήθηκε στην Jeddah, ότι θα τιμωρήσει την Χεζμπολάχ "τελειώνοντας" την διαμονή 2000 Λιβανέζων σιιτών πολιτών, και θα τερματίσει τις εμπορικές ασχολίες τους.
Το Συμβούλιο καταδίκασε την Χεζμπολάχ για την ανάμειξή της στη συριακή κρίση, "και στην αιματοχυσία του συριακού λαού". Προφανώς τους χάλασε το βίντεο και δεν μπορούσαν να δουν τα εγκλήματα των ισλαμιστών ανταρτών, που αυτοί χρηματοδοτούν.
Λίγο αργότερα και η Σαουδική Αραβία καταδίκασε την Χεζμπολάχ, και αναμένονται μαζικές απελάσεις  λιβανέζων σιιτών πολιτών που εργάζονται ή διαθέτουν επιχειρήσεις στις δύο χώρες.Φυσικά κάτι τέτοι θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση στο Λίβανο, αλλά και θα αυξήσει την ήδη υψηλή "θερμοκρασία" στην εμπόλεμη ζώνη, και τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης σε όλη τη Μέση Ανατολή, καθώς αναμένεται σκλήρή απάντηση από το σιιτικό Ιράν.
Είναι πιθανό Ιράν και Χεζμπολάχ να απαντήσουν με χτυπήματα κατά των δύο κυβερνήσεων "ξυπνώντας" πυρήνες εν υπνώσει, που βρίσκονται πολύ καιρό στις χλωρες του Κόλπου, περιμένοντας τέτοιες στιγμές.
Στην Τεχεράνη γνωρίζουν ότι με την κίνηση αυτή θα "ξηλωθουν" τα κατασκοπευτικά της δίκτυα που βρίσκονται υπό την κάλυψη επιχειρήσεων βιτρίνας στη Σαουδική Αραβία, και στο Κουβέιτ.Οι εταιρείες αυτές πέραν της κάλυψης προσφέρουν και χρηματοδότηση στις "μαύρες" επιχειρήσεις των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, αλλά και της Χεζμπολάχ.
Το Κουβέιτ μάλιστα θα αρνηθεί βίζες και σε μέλη παραστρατιωτικών ομάδων που συνδέονται με την Χεζμπολάχ όπως την Nabih Berri (Shiite Amal) και την Walid Jumblatt (Των Δρούζων).
Δηλαδή πάλι εναντίον σιιτών, πού σημαντική λεπτομέρεια.
Σημειώνεται ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ διέκοψαν την οικονομική τους βοήθεια στην σουνιτική Χαμάς όταν ανακάλυψαν στην μάχη της Αλ Κουσέιρ, ότι μαχητές της Χαμάς πολεμούσαν μαζί με τους ισλαμιστές αντάρτες. Με άμεση εντολή του  ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα έκλεισαν όλα τα γραφεία της Χαμάς στην Βυρητό.
Ο πόλεμος πια δεν πραγματοποιείται στο συριακό έδαφος. Εξελίσσεται σε ολική αντιπαράθεση μεταξύ των Σουνιτών και των Σιιτών.
Η μουσουλμανική θρησκεία απειλέίται με ρήγμα και συγκρούσεις ακριβώς όπως παλαιότερα συνέβαινε στην Ευρώπη μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών (ο αιματηρότατος 30ετής πόλεμος), ή μεταξύ της Καθολικής Δύσης και της Ελληνορθόδοξης Ανατολής (που οδήγησε στην Άλωση του 1204).
Με την κίνησή τους αυτή τα σουνιτικά καθεστώτα του Κόλπου ανακήρυξαν τους σιιτικούς πληθυσμούς εχθρούς τους.
Ο πόλεμος στην Συρία είναι μόνο η αρχή, τα στρατόπεδα που εμπλέκονται είναι πολύ μεγαλύτερα, και πιθανόν να εμπλακούν σε μια αχανή έκταση που ξεκινά από την Μεσόγειο, διασχίζει τον Κόλπο και καταλήγει στο Ιράν (ή μήπως ακόμα παραπέρα);

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr