Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Σε κομβικό σημείο οι παγκόσμιες εξελίξεις

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση «άλλαξε» με τα προβλήματα όμως να παραμένουν και τον λαό αποπροσανατολισμένο από τις διεθνείς εξελίξεις, οι οποίες θα επηρεάσουν την τύχη του πλανήτη. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίαη έντονη κινητικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο τον τελευταίο καιρό, με κερασάκι στην τούρτα την δήλωση Ομπάμα στο Βερολίνο, ότι δηλαδή «δεν υπάρχουν πλέον έθνη, παρά είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου».
Η απόφαση φαίνεται ότι ελήφθη και προχωράμε κανονικά για το παγκόσμιο κράτος προς αντιμετώπιση υποτίθεται της παγκόσμιας πείνας, τουρατσισμού αλλά πάνω απ’ όλα της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Οι καταστάσεις έχουν φθάσει σε κομβικό σημείο και μένει ένα μόνο εμπόδιο για την δυτικότροπη παγκόσμια διαπλοκή, η οποία από το Βερολίνο έστειλε μέσω Ομπάμα μήνυμα συσπείρωσης για όλα εκείνα τα συμφέροντα που εμπλέκονται στην προοπτική της παγκοσμιοποίησης.
Ο δρόμος για το παγκόσμιο πολίτευμα περνά μέσα από την Ρωσία. Η «Αρκούδα» δέχεται τον τελευταίο καιρό ασφυκτικές πιέσεις να υποχωρήσει στα κομβικής σημασίας θέματα-βήματα για την δημιουργία της παγκόσμια κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο το ανέβασμα των τόνων που επιχειρεί τον τελευταίο καιρό η Ουάσινγκτον σε σχέση με την Συρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόφαση της Δύσης να τροφοδοτήσει και επίσημα με όπλα τους ισλαμιστές.
Ωστόσο, ένα παγκόσμιο κέντρο εξουσίας για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται να θέσει υπό τον έλεγχό του όλο τον πλούτο του κόσμου και εκεί είναι το σημαντικότερο σημείο που αντιδράει η Ρωσία με τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και όχι μόνο. Ο Πούτιν μέσω επιχειρηματικών συναλλαγών κέρδιζε, ας το πούμε, χρόνο στις πιέσεις των παγκοσμιοποιητών για έλεγχο του ρωσικού πλούτου από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του πλανήτη (θυμηθείτεεδώ τι έγραφα).
Τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν για το Κρεμλίνο και μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η Ρωσία, η οποία συνήθως νιώθοντας «στριμωγμένη» βγάζει νύχια, όπως επίσης είχατε διαβάσεισε παλιότερο άρθρο μου. Θα συμβιβαστεί η Μόσχα με τον ρου των γεγονότων ή θα ξεσπάσει γενική σύρραξη με την Ρωσία να αντιστέκεται στην προσπάθεια μονοπώλησης της παγκόσμιας εξουσίας;
Από την στιγμή της σύγκλισης των G20 τον Φεβρουάριο στην Μόσχα, είδαμε και είδατε πολλά και απ’ ότι φαίνεται θα δούμε περισσότερα από εδώ και πέρα, αφού σε πολιτικό-οικονομικό επίπεδο τα πράγματα σαν να ξεκαθαρίζουν. Μένει να δούμε και τι θα πράξει το Βερολίνο, το οποίο δείχνει να ανεβάζει κι αυτό τους τόνους απέναντι στην Μόσχα, μολονότι συνεργάζονται σε πολλούς τομείς. Βέβαια άλλο οικονομία και άλλο σύγκρουση, όπου η Γερμανία εξαρτάται στρατιωτικά από το ΝΑΤΟ.
Η Ελλάδα κανονικά θα έπρεπε να έχει οργανώσει εδώ και καιρό την διπλωματία της, μελετώντας προσεκτικά τις παρούσες συνθήκες και αφήνοντας κατά μέρος τις διεθνιστικές παρακρούσεις μερικών, καθόσον στην πολιτική μετρούν μόνο τα συμφέροντα και τίποτα άλλο. Ο τόπος μας θα ξυπνήσει απότομα, αλλά ίσως τότε αντιληφθούμε τι μετράει περισσότερο από τα λεφτά και την προσωπική καλοπέραση…
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
ΠΥΓΜΗ.gr