Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Αιφνίδια ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης μέσα στη νύχτα


Ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης μέσα στην νύχτα για επιχείρηση απόκρουσης εισβολέα και ανακατάληψη νησίδας. Έγινε μεταφορά δυνάμεων. Η εντολή δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.

Πρόκειται για την άσκηση «Πυρπολητής 4/13» στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πολεμικά πλοία και ειδικές δυνάμεις. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς ενεργοποιήθηκε μέρος του συστήματος αεράμυνας, ενώ έγινε και μεταφορά δυνάμεων με τα ΠΤΜ «Κέρκυρα» και «Κεφαλληνία» προκειμένου να γίνει ανακατάληψη νησίδας.

Τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς και τα πλωτά μέσα που περιπολούν στο κεντρικό Αιγαίο έλαβαν επίσης μέρος στην άσκηση που έγινε αιφνιδιαστικά με επίκεντρο τη Δοκό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό το βράδυ χθες και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εκτελούσαν επιχειρήσεις «υψηλού ρίσκου» όπως ονομάζονται. Η άσκηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο

Η ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας δείχνει και την ανησυχία που επικρατεί στο Πεντάγωνο για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Η εισβολή σε κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα νύχτα είναι στα σχέδια των Τούρκων και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν τα μέτρα του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr