Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Εμφάνιση βλήματος cruise SOM στην άσκηση των Τουρκων «Anatolian Eagle 13-2» !!

Αεροσκάφος F-4/2020 της 171 Μοίρας της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετέχει στην άσκηση «Anatolian Eagle 13-2» εμφανίστηκε στις 19 Ιουλίου με αναρτημένο βλήμα cruise SOM (Stand-off Mühimmat), εξέλιξη που ενδεχομένως υποδηλώνει την έναρξη της μαζικής του παραγωγής ή/και δοκιμές αποδοχής. H ανάπτυξη του βλήματος SOM ανατέθηκε το 2006 στο Ίδρυμα Έρευνας & Ανάπτυξης Αμυντικής Βιομηχανίας (SAGE) του Συμβουλίου Επιστημονικής & Τεχνολογικής Έρευνας (TÜBİTAK) και η κατασκευή του πρωτοτύπου ολοκληρώθηκε το 2008. Η πρώτη δοκιμαστική βολή του SOM πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2011 από μαχητικό αεροσκάφος F-4E/2020 και έπληξε επιτυχώς τον στόχο του σε απόσταση 185km. 

O υπουργός Βιομηχανίας της Τουρκίας Nihat Ergün ανακοίνωσε τον Σεπτέμβιο του 2012 την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών του και την έναρξη της μαζικής του παραγωγής από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Το βλήμα είναι τραπεζοειδούς διατομής μήκους 3,85m και βάρους 610kg, εκ των οποίων τα 210kg αποτελούν τη μοναδιαία πολεμική κεφαλή. Είναι εξοπλισμένο με γαλλικό κινητήρα Microturbo TRI-40, ο οποίος θα αντικαταστεί το 2016 από εγχώριας ανάπτυξης πυραυλοκινητήρα. Το βλήμα κατευθύνεται προς το στόχο μέσω καθοδήγησης GPS/INS με ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης εδαφικού ανάγλυφου (TERCOM) για αποφυγή αντιαεροπορικών συστημάτων σε προεπιλεγμένες θέσεις.

strategyreports.wordpress.com