Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΦΑΡΙΣΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΤΟ GAY PRIDE


1

"Από τη Χρυσή Αυγή μπορεί να έχουμε αντιδράσεις, από θεούσες μπορεί να έχουμε αντιδράσεις, αυτά είναι μέσα το πρόγραμμα", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

της Κάτιας Γερακαρίτου


Δεδομένες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις για το 2ο Gay Pride,που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
«Αντιδράσεις θα υπάρχουν, είναι δεδομένο, από την εκκλησία και άλλες οργανώσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Από τη Χρυσή Αυγή μπορεί να έχουμε αντιδράσεις, από θεούσες μπορεί να έχουμε αντιδράσεις, αυτά είναι μέσα το πρόγραμμα. Εμείς, συνεννοηθήκαμε με την ΕΛ.ΑΣ, που είναι το όργανο του νόμου, γιατί δεν μπορεί να επιβάλλει κάποιος με τη βία τη γνώμη του» υπογράμμισε o κ.Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, σημειώνοντας απλά ότι έχουν διαφορετικές αντιλήψεις. «Δεν κάνουμε ούτε πανηγύρι, ούτε καρναβάλι, είναι μια εκδήλωση με την οποία τιμούμε την αποδοχή της διαφορετικότητας» τόνισε.

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε επίσης ότι ο δήμος δεν στηρίζει το Pride για τουριστικούς λόγους. «Αυτό είναι η πιο γελοία αντίληψη, που έχω ακούσει» ανέφερε, σημειώνοντας πως «στη σημερινή κοινωνία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται χωρίς να υφίσταται καταπίεση».

«Όλη αυτή η ιστορία καταπιέζεται από
μια κοινωνία η οποία είναι φαρισαϊκή. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό το πράγμα. Το Gay Pride, είναι μια εκδήλωση, όχι απλά ανεκτικότητας, είναι μια εκδήλωση αποδοχής της διαφορετικότητας» σημείωσε.

«Το θέμα είναι, όχι να έχουμε ανεκτικότητα στην όποια διάκριση του άλλου. Ακόμη και στους Χρυσαυγίτες πρέπει να έχουμε ανεκτικότητα. Η ανεκτικότητα και η ελευθερία έκφρασης της γνώμης, είναι το πιο βασικό και απόλυτο στοιχείο της δημοκρατίας. Αρκεί να μην προσπαθεί ο άλλος να επιβάλλει την άποψή του και αυτό κάνει η Χρυσή Αυγή, γι΄ αυτό και είμαστε εναντίον της» τόνισε.

Αναφερόμενος για τις αντιδράσεις το μέλος του Gay Pride Θάνος Βλαχόπουλος σημείωσε ότι η συλλογή 20.000 υπογραφών είναι μια μειοψηφία, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που συλλέγονται.
«Στην πόλη μας έφτασε το πλήρωμα του χρόνου μετά και την αλλαγή πολιτικής στον δήμο» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Homophonia Thessaloniki Pride Νίκος Χατζητρύφων. «Είμαστε υπέρ της συνύπαρξης στην πόλη του 1 εκατ. πολιτών με τα 100.000 άτομα ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, διεμφυλικοί και λεσβίες» υπογράμμισε.

Για το 2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας αναμένονται συμμετοχές από όλη τη χώρα αλλά και από τα Βαλκάνια. Ο αριθμός των ατόμων που θα λάβουν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις αναμένεται να είναι διπλάσιος από την περσινή διοργάνωση.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν event στην πόλη, ενώ το Σάββατο θα γίνει παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Χρηματιστηρίου.
agioritikovima.gr