Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Αναδιοργάνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Αρχηγός των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) Αντιστράτηγος Benny Ganz παρουσίασε στις 11 Ιουλίου τους βασικούς άξονες του σχεδίου αναδιοργάνωσης Teuza που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο ισραηλινό στράτευμα και εξοικονόμηση $1,92 δισ. σε βάθος πενταετίας.
Το «επαναστατικό» σχέδιο, όπως χαρακτηρίστηκε από τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Moshe Ya’alon, θα αλλάξει τη φυσιογνωμία των IDFώστε αυτές να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις απειλές που θα εμφανιστούν την επόμενη δεκαετία.
Το σχέδιο αναδιοργάνωσης προβλέπει απολύσεις 3.000 έως 5.000 μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών σε βάθος τριετίας και την πρόσληψη 1.000 στελεχών υψηλής εξειδίκευσης με στόχο τη βελτίωση της μαχητικής ικανότητας στους τομείς της προσβολής ακριβείας, των επικοινωνιών, της συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών και του κυβερνοπολέμου. Παράλληλα προβλέπει την κατάργηση Ταξιαρχιών Πεζικού/Τεθωρακισμενών και το μετασχηματισμό 5 υφιστάμενων Mεραρχιών σε«πολυ-θεατρικές» (multi-theater). Το σχέδιο αναδιοργάνωσης προβλέπει επίσης αναστολή λειτουργίας/συγχωνεύσεις Πολεμικών Μοιρών της Ισραηλινής Αεροπορίας καθώς και την απόσυρση μεγάλου αριθμού οπλικών συστημάτων, τα οποία θα διατεθούν προς πώληση εντός διετίας. Ο Ya’alon παραδέχθηκε ότι βραχυπρόθεσμα θα επηρεαστούν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες των εφεδρικών δυνάμεων καθώς οι IDF ακύρωσαν ήδη από τον περασμένο μήνα όλες τις ασκήσεις εφέδρων μέχρι τα τέλη του έτους.

strategyreports