Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Σάλος στην Ιταλία: Γερουσιαστής της Λέγκας του Βορρά αποκάλεσε έγχρωμη υπουργό «ουρακοτάγκο»Αλγεινές εντυπώσεις άφησε για ακόμη μια φορά στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, ο οποίος χρησιμοποίησε χυδαίους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για την αφροαμερικανή υπουργό Σεσίλ Κιέντζ η οποία έχει καταγωγή από το Κονγκό.


«Όποτε την βλέπω μου έρχεται αναγκαστικά στον νου ένας ουραγκουτάγκος», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρομπέρτο Καλντερόλι , προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού

Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη της Λέγκα επιτίθενται, φραστικά, στην Κιέντζ. Στο παρελθόν την είχαν χαρακτηρίσει «μπόγκο -μπόγκο», με αναφορά σε αφρικανικούς χωρούς.

Σε άμεση αντίδρασή της, η Ιταλίδα υπουργός απάντησε ότι «δεν λαμβάνει υπόψη τα λόγια του Καλντερόλι και δεν τα θεωρεί προσωπική προσβολή, αλλά λυπάται για την εικόνα της Ιταλίας που καλλιεργείται στο εξωτερικό» ένεκα των δηλώσεών του.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα αναφέρθηκε στην υπόθεση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, υπογραμμίζοντας πως:«οι δηλώσεις του Καλντερόλι ξεπέρασαν κάθε όριο και είναι σαφώς απαράδεκτες. Σεσίλ συνέχισε να εργάζεσαι, είμαστε όλοι στο πλευρό σου!».

Ερωτηθείς σχετικά με την νέα του επίθεση κατά της Κιένζτ, ο ίδιος Γερουσιαστής δήλωσε ότι « ήταν μόνο ένα συμπαθητικό αστείο», και ότι «πρόκειται για καλή υπουργό, αλλά για το Κονγκό».

Πολλά μέλη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και χιλιάδες πολίτες, μέσω των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter, ζητούν την παραίτηση από την γερουσία του Ρομπέρτο Καλντερόλι, ο οποίος έχει εκλεγεί, μάλιστα, στην αντιπροεδρία του σώματος.iefimerida

hellas-now.com