Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Τουρκική προπαγάνδα με αφορμή την επέτειο θανάτου του Αχμέντ Σαντίκ


Με ερμηνεία της Συνθήκης της Λοζάννης όπως την βολεύει επιχειρεί η Άγκυρα να συνδυάσει την επέτειο του θανάτου του εκπροσώπου της μουσουλμανικής μειονότητας της Δ. Θράκης Ahmet Sadık μέσω ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης όπου μεταξύ άλλων κάνει λόγο για ” Τούρκους της Δυτικής Θράκης”.

Έτσι σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της τουρκικής προπαγάνδας, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα ότι ”τιμήθηκε η μνήμη του σημαιοφόρου του αγώνα ταυτότητας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Dr. Sadık Ahmet, στη 18η επέτειο του θανάτου του” , ότι ”παρά τα χρόνια που πέρασαν, οι ομογενείς στη Δυτική Θράκη έδειξαν για άλλη μια φορά την αφοσίωση τους στον ηγέτη τους”, ενώ χαρακτηρίζεται το τροχαίο ”ύποπτο”…

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ τον χαβά της Άγκυρας ότι δήθεν οι Ελληνες πολίτες – μουσουλμάνοι της Δ.Θράκης στερούνται δικαιωμάτων :
“Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με την έντονη παρουσία τους στη τελετή, έδωσαν το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησε ο ηγέτης τους για να αποκτήσουν τα δικαιώματα τους.


Ο Sadık Ahmet που αφιέρωσε μια ολόκληρη ζωή στον αγώνα για τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης δεν υπέκυψε έναντι των πολιτικών καταπίεσης της Ελλάδας.
Ο ηγέτης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουλίου το 1995, την επέτειο υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάννης με την οποία είχαν παρθεί υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, σε ένα ύποπτο τροχαίο.


Η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναγνωρίζει ακόμα και σήμερα την εθνική ταυτότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και στερούνται τα δικαιώματα τους που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λοζάννης”.
Σε πλήρης παραλήρημα ακόμα και η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας…


www.onalert.gr