Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Αρνητής στράτευσης ο Σπ. Μ. αναρχικός των Πυρήνων της Φωτιάς...που συνελήφθη !

Ηγέτης των Αναρχικών και αρνητής Στράτευσης ο Τρομοκράτης Σπ. Μ. που συνελήφθη αλλά ...Το πόρισμα της αρνήσεως ,αν υπάρχει τέτοιο πόρισμα δεν θα απασχόλησε ποτέ το Γραφείο Υπουργού )
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είχαν ήδη από τη Δευτέρα
στα χέρια τους το χειρόγραφο κείμενο της προκήρυξης που αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Indymedia, με το οποίο η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI αναλάμβανε την ευθύνη για την αποστολή δέματος-βόμβας στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, Δημήτρη Χωριανόπουλο.


Ο ένας από τους συλληφθέντες διέμενε στο αναρχικό στέκι «Ναδίρ» της Θεσσαλονίκης. Θεωρείται «ηγετική» φυσιογνωμία του αντιεξουσιαστικού χώρου στη συμπρωτεύουσα, είναι αρνητής στράτευσης, ενώ έχει συλληφθεί τέσσερις φορές στο διάστημα 2006-2012. (Να υποθέσουμε οτι το πόρισμα με την υπόθεση του δεν ειναι στο γραφείο Υπουργού του ΥΠΕΘΑ ουτε θα το ψάχνουν κατε εντολή ...βλέπεται αυτά δεν απασχολούν ειναι δημοκράτες τα παιδιά )

Η τελευταία μάλιστα σύλληψή του, το 2012, αφορούσε συμμετοχή σε επεισόδια μεταξύ «αντίπαλων» ομάδων αναρχικών. Είχε κατηγορηθεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αντίθετα, ο δεύτερος από τους συλληφθέντες διέμενε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, στρατολογήθηκε στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου.

Και οι δύο κατηγορούνται για συνολικά τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στο διάστημα από 7/6 έως 3/7. Πρόκειται για την επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, την τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Αργος, και την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Για την πρώτη από τις επιθέσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ για τις άλλες δύο από το ελληνικό «παράρτημα» της Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, το οποίο θεωρείται οργάνωση-δορυφόρος της Συνωμοσίας.


Από το περιεχόμενο των προκηρύξεων προκύπτει ότι καθεμιά από τις παραπάνω επιθέσεις εντασσόταν σε αυτό που οι ίδιοι οι συντάκτες των κειμένων αποκαλούν «Σχέδιο Φοίνικας» και παρέπεμπε στην προσπάθεια «αναγέννησης της Συνωμοσίας μέσα από τις στάχτες της».

Στους συλληφθέντες όμως αποδίδεται και ο εμπρησμός του 3ου ορόφου του ξενοδοχείου Sheraton στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, στις 26 Ιουνίου. Αυτό, διότι δύο ημέρες μετά το συμβάν είχε αναρτηθεί από τη «Μονάδα Θυμού» στο Διαδίκτυο προκήρυξη ανάληψης ευθύνης που έφερε συμπληρωματικά (σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ελληνες αναρχικούς και τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά) την υπογραφή της Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας - FAI και τίτλο «Σχέδιο Φοίνικας - Πράξη Τρίτη».

Στο διάστημα της αστυνομικής παρακολούθησης που ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου, προέκυψε ότι οι δύο 30χρονοι πραγματοποιούσαν τις μεταξύ τους συναντήσεις σε χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιούνταν ως σκοπευτήριο.

Εχουν καταγραφεί επισκέψεις τους σε βιβλιοπωλεία (της Θεσσαλονίκης) και ταχυδρομεία (στην Καβάλα) απ’ όπου αγόρασαν φακέλους που είτε χρησιμοποίησαν είτε σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι στο διάστημα από τις αρχές Ιουνίου και μέχρι τη σύλληψή του ο 30χρονος αντιεξουσιαστής από το «Ναδίρ» πραγματοποιούσε τακτικά ταξίδια στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των οποίων επισκεπτόταν έγκλειστα μέλη των Πυρήνων.


Την περασμένη Δευτέρα, ο 30χρονος από τη Σταυρούπολη έσκισε σε 48 κομμάτια το χειρόγραφο της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης για την αποστολή δέματος-βόμβας στον κ. Χωριανόπουλο και το πέταξε μαζί με άλλα σκουπίδια σε κάδο απορριμμάτων 700 μέτρα μακριά από το σπίτι του.


Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν και επανασυναρμολόγησαν το χειρόγραφο, αναμένοντας την ανάρτησή του στο Indymedia. Ετσι, αμέσως μόλις η προκήρυξη δημοσιοποιήθηκε (στις 6.19 το απόγευμα της Πέμπτης) στο Διαδίκτυο, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο 30χρονων


veteranos.gr