Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα τις ΗΠΑ - Αγρίεψε ο ΠούτινΗ Ρωσία θα απαντήσει κατά τον ίδιο τρόπο σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν στη διεύρυνση της «λίστας Μαγκνίτσκι», δήλωσε στο πρακτορείο Itar-Tass, ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ.
Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε 18 Ρώσους που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέφερε σημαντικό πλήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών και προχώρησε σε αντίποινα απαγορεύοντας την είσοδο στη Ρωσία σε 18 Αμερικανούς.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε μία λίστα με τα ονόματα 18 ανθρώπων στους οποίους απαγορεύεται η χορήγηση βίζας και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία έχουν «παγώσει» στις ΗΠΑμε βάση το «νομοσχέδιο Μαγκνίτσκι» που ψηφίστηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου από το Κογκρέσο.

«Υπό την πίεση από ρωσοφοβικούς βουλευτές του αμερικανικού Κογκρέσου, υπήρξε ένα ισχυρό πλήγμα στις διμερείς σχέσεις και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζοντας την αμερικανική λίστα «εθχρικό βήμα».

Μεταξύ των Αμερικανών στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στηΡωσία είναι και δύο αξιωματούχοι επί κυβέρνησης του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, τους οποίους το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγορεί ότι εμπλέκονται σε βασανιστήρια καθώς και δύο πρώην διοικητές της αμερικανικής Ναυτικής Βάσης του Γκουαντάναμο.

Περιλαμβάνει ακόμα πρόσωπα που συνδέονται με τις αρχές επιβολής του νόμου και ενεπλάκησαν στη δίωξη του Βίκτορ Μπουτ, ενός ρώσου εμπόρου όπλων που εκτίει 25ετή ποινή κάθειρξης σε αμερικανικές φυλακές έχοντας συλληφθεί στην Ταϊλάνδη, καθώς και έναν Ρώσο που καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών σε 20ετή ποινή κάθειρξης.

«Ο πόλεμος της λίστας δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην απαντήσουμε σε ωμό εκβιασμό. Ήρθε η ώρα να καταλάβουν οι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον ότι είναι άσκοπο να χτίζεις σχέσεις με μία χώρα σαν τη Ρωσία υπό το πνεύμα της καθοδήγησης και της αυστηρής εντολής», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η αμερικανική λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα 16 ατόμων που συνδέονται με την υπόθεση του ρώσου δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ο θάνατος του οποίου σε φυλακή το 2009 υπογράμμισε τον κίνδυνο πρόκλησης του ρωσικού κράτους και ενέτεινε τις ανησυχίες της Δύσης σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την λειτουργία του νόμου στηΡωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
hellas-now.com