Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

TON KAKO TOYΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ... ΕΝΕΧΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ...!!!


Μεγαλύτερο από το μέχρι στιγμής υπολογισθέν ποσό των 10 δισεκατομμυρίων, θα είναι το χρηματοδοτικό κενό για την Ελλάδα, εκτιμά το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή οι γερμανοί βιομήχανοι επανεισηγούνται την υπαγωγή ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στον ESM ως εγγύηση σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.


Σύμφωνα με την Deutsche Welle, συνεχίζοντας την προεκλογική αντιπαράθεση για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος των σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού, Κάρστεν Σνάϊντερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από τα 10-11 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, όπως υπολογίζει η γερμανική κυβέρνηση (αλλά και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών).

Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό, στην περίοδο 2015-2020 η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα πρόσθετο χρηματοδοτικό κενό, το οποίο δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί ακριβώς, αλλά ασφαλώς θα πρόκειται για «διψήφιο νούμερο».

Το κενό προκύπτει από την παρατεινόμενη ύφεση και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τονίζει ο Κάρστεν Σνάϊντερ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ «να βάλει τα νούμερα στο τραπέζι όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει ο πολιτικός των σοσιαλδημοκρατών, και η τρόϊκα είχε αποφανθεί, κατά την τελευταία ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί συνολικά άλλα 77 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

BDI: Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία για αποπληρωμή χρέους

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Deutsche Welle, ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) επαναφέρει την πρότασή του πέρι αποπληρωμής του ελληνικού χρέους μέσω εκποίησης περιουσιακών στοιχείων.

Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine, o επικεφαλής του συνδέσμου, Ούλριχ Γκρίλλο δηλώνει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» και προτείνει να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

«Όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον εωσότου ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς» εξηγεί ο Γκρίλλο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του BDI επικρίνει τις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζει ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μία καλή «συνταγή» για την εξυγίανση του προϋπολογισμού σε όλες τις χώρες της κρίσης.

ethnos.gr
stoxos.gr