Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

"Πέταξε" στα 2 ευρώ η βενζίνη λόγω των εξελίξεων στη ΣυρίαΤην ανιούσα πήρε η τιμή της αμόλυβδης λόγω των εξελίξεων στη Συρία. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, τις τελευταίες 15 ημέρες περίπου, η μέση τιμή της βενζίνης έχει ακριβύνει γύρω στα τρία λεπτά το λίτρο και, από 1,703 που ήταν στις 15 Αυγούστου, σκαρφάλωσε στα 1,73 ευρώ. Κατά το ίδιο διάστημα παρατηρείται άνοδος και στις διεθνείς τιμές.


Κερδοσκοπικές αυξήσεις στα νησιά

Σημαντική αύξηση στην τιμή της βενζίνης καταγράφεται στα νησιά, με τους παράγοντες της αγοράς καυσίμων να αναφέρουν ότι ενδεχομένως αυτή να είναι αποτέλεσμα κερδοσκοπικών τάσεων, λόγω της τουριστικής κίνησης.

Στη Σάμο, για παράδειγμα, η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,842 ευρώ και η υψηλότερη στα 1,98. Στην Κεφαλονιά οι αντίστοιχες τιμές ήταν 1,82 και 1,94 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα 1,82 και 1,935, στις Κυκλάδες 1,818 και 1,935, στα Χανιά 1,805 και 1,93 και στο Λασίθι 1,848 και 1,93.

Πρόκειται για διαφορές από τη μέση τιμή χώρας της τάξεως των 11 λεπτών, που δικαιολογούνται ως έναν βαθμό μόνο από τα μεταφορικά των καυσίμων.
Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η αύξηση στις τιμές της βενζίνης είναι εν μέρει δικαιολογημένη από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. Εκτιμούν, ωστόσο, ότι αποκλίσεις της τάξεως των 11 λεπτών από τη μέση τιμή χώρας είναι υψηλές.
zougla
hellas-now.com