Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το ενδεχόμενο ενός «θερμού» φθινοπώρου ανησυχεί την Ελληνική Αστυνομία - Εκφράζονται φόβοι για πρόκληση γενικευμένων επεισοδίων !!

Το ενδεχόμενο ενός «θερμού» φθινοπώρου ανησυχεί την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκφράζονται συγκεκριμένα φόβοι για πρόκληση γενικευμένων επεισοδίων με αφορμή δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, ενώ πιθανό θεωρεί η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και το ενδεχόμενο ενός ισχυρού τρομοκρατικού χτυπήματος.


Εμπειροι αξιωματικοί των υπηρεσιών Ασφαλείας επισημαίνουν ότι «το ζεύγος του “Επαναστατικού Αγώνα”, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, εξακολουθεί να αγνοείται, ενώ τα μέλη της “Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών” έχουν στην κατοχή τους ένα ρουκετοβόλο RPG, το οποίο δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν στην επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας».

Στα παραπάνω προστέθηκε η ανάφλεξη (το βράδυ της περασμένης Κυριακής) παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», Δημήτρη Μόκα, στον Χολαργό. Παρότι η αποστολή του δέματος-βόμβας χαρακτηρίζεται «χαμηλής κλίμακας» ενέργεια, αποκαλύπτει στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι συγκροτήθηκε νέος επιχειρησιακός βραχίονας της οργάνωσης («Συνωμοσία») λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις συλλήψεις δύο 30χρονων στη Θεσσαλονίκη για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο. «Το πρόσφατο περιστατικό αποκαλύπτει ότι υπάρχουν άτομα που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αντάρτικου πόλης και τα οποία βρίσκονται έξω από τον κύκλο επιτήρησης της Αντιτρομοκρατικής», σχολίασε μιλώντας στην «Κ» έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η αποστολή φακέλου-βόμβας στον κ. Μόκα, ωστόσο, αποκάλυψε κάτι ακόμα, ιδιαίτερα ανησυχητικό: σοβαρή δυσλειτουργία στη φύλαξη «ευαίσθητων» στόχων.

Και αυτό, διότι, όπως παρατήρησε μιλώντας στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., κανείς από τους αστυνομικούς της προσωπικής φρουράς του ειδικού εφέτη ανακριτή (που κατά πληροφορίες υπερβαίνουν τους επτά) δεν αντελήφθη τις κινήσεις των τρομοκρατών, που στην προκήρυξή τους γράφουν ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κ. Μόκα έως ότου εντοπίσουν την ακριβή διεύθυνση κατοικίας του! «Παρακολουθήσαμε τον στόχο, εντοπίσαμε το σπίτι του και επιλέξαμε την αποστολή δέματος εκεί», αναφέρει το κείμενο της προκήρυξης που υπογράφει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και αναρτήθηκε προ ημερών στο Indymedia.

Στο σταυρόλεξο που καλείται να λύσει η ΕΛ.ΑΣ. προστίθεται τις τελευταίες ημέρες και η κρίση στη Συρία. Κι αυτό, διότι όπως αποκαλύπτουν στην «Κ» πηγές της ΓΑΔΑ και της Κρατικής Ασφάλειας, σημαντική αστυνομική δύναμη διατίθεται για τη φύλαξη στόχων κυρίως αμερικανικών, γαλλικών και ισραηλινών συμφερόντων.

Στο μεταξύ, αστάθμητο παράγοντα για την ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων εργαζομένων το αμέσως επόμενο διάστημα. Κι αυτό, διότι εκφράζονται φόβοι πρόκλησης γενικευμένων επεισοδίων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ανησυχία ενδεικτικά προκαλούν οι πρόσφατες εξελίξεις σε ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, ενώ ανώτατος αξιωματικός σχολίασε στην «Κ» ότι «ακόμα μία παράμετρο αποτελεί το τι στάση θα κρατήσουν στο εξής οι δημοτικοί αστυνομικοί. Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε όμως τι μπορεί να επακολουθήσει».

Η ίδια πηγή παρατήρησε ότι στη διάρκεια της εβδομάδας σχολικοί φύλακες αποπειράθηκαν να κάνουν κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη αλλά εγκλωβίστηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου από διμοιρία που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και πήρε εντολή να μεταβεί άμεσα στο σημείο