Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΔ... Το "Προμηθεύς" κοντά στους νησιώτες μας!!

Στην Ανάφη βρίσκεται το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» στο πλαίσιο του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων των μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.Οι κάτοικοι σε αυτά τα νησιά δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους που είδαν γιατρό στον τόπο τους και πέρασαν το «κατώφλι» οργανωμένων ιατρείων. Το κακό είναι ότι αυτό γίνεται μία φορά το χρόνο και χάρη στο κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα έπρεπε η πολιτεία να επιδεικνύει ενδιαφέρον για τους λιγοστούς πια κατοίκους της άγονης γραμμής.

Το «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.
Στο πλοίο επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα αποτελούμενη από 9 ιατρούς των ακόλουθων ειδικοτήτων: Γενικό Χειρουργό, Παθολόγο , Καρδιολόγο, Γυναικολόγο , Ακτινολόγο, Οφθαλμίατρο, Παιδίατρο, Μικροβιολόγο, Οδοντίατρο, καθώς επίσης και 4 νοσηλευτές.

Ο πλους έχει σχεδιασθεί να διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου και οι ενδιάμεσοι σταθμοί στο δρομολόγιο που ακολουθεί είναι η Γαύδος, η Ανάφη, η Αμοργός, το Αγαθονήσι, η Δονούσα, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Ίος και η Σίκινος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr