Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση θέλει να χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και να την βγάλει εκτός νόμουΌπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα..

«Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι…», είναι μια από τις εκφράσεις που ακούστηκε πολλές φορές στο κυβερνητικό επιτελείο, στελέχη του οποίου υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους την απόφαση να επιβληθεί η νομιμότητα και να παταχθεί η πολιτική βία στην οποία μεθοδευμένα έχει επιδοθεί η ηγεσία και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι και με το φάσμα της απαγόρευσης της νόμιμης λειτουργίας τους και της κρατικής επιχορήγησης τους.

Η προοπτική της απαγόρευσης που είχε εξεταστεί και την περασμένη άνοιξη στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής νομοθεσίας που «πάγωσε» εξαιτίας δαφωνιών από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, επανέρχεται τώρα και είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται από το κυβερνητικό επιτελείο.

Η αναγκαιότητα πολιτικής εγρήγορσης είχε, εξάλλου, υπογραμμιστεί από την ηχηρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αφού εξέφρασε τον αυτονόητο για κάθε δημοκρατικό πολίτη αποτροπιασμό για τη δολοφονία, πρόσθεσε: «Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο, είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται ανάληψη ευθυνών -και άμεση».

«Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου. Τα μέσα υφίστανται» επεσήμανε ο κ. Παπούλιας. «Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό -ούτε καν μια χαραμάδα».
protothema
hellas-now.com