Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

"ΦΑΣΙΣΤΑΣ" ΚΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ; «Δύσκολο να χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση η ΧΑ» !!

Τους λόγους για τους οποίους είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή εξηγεί σε συνέντευξή του ο εγκληματολόγος και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.


Ο βουλευτής απατυώντας για την προσπάθεια της κυβένρησης να θέσει εκτός νόμου το κόμμα της Μεσογείων είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο
«Το ότι κάποιος ανήκει σε ένα κόμμα, ακόμη κι αν ήταν στην Κεντρική Επιτροπή ή βουλευτής και τελεί μια πράξη, δεν το συνδέει αυτομάτως με την ευθύνη του κόμματος, ώστε να μπορεί το κόμμα να θεωρηθεί ότι αποτελεί ή έχει συγκροτήσει μια εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα και έτσι όλο το κόμμα να θεωρηθεί ότι υπόκειται σε ποινικό έλεγχο».

Πρέπει να αποδειχτεί ότι το κόμμα δημιουργεί παραστρατιωτικές οργανώσεις, τάγματα εφόδου με εντολές διάπραξης εγκλημάτων, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα τα οποία καθοδηγούν, που είναι ηθικοί αυτουργοί ή καμιά φορά και άμεσοι αυτουργοί, σημειώνει, αλλά όπως εκτιμά, αυτά είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχτούν και να συμπεριλάβουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Πανούση, το θέμα δεν είναι να καταδικαστεί ένας άνθρωπος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «ή να καταδικαστούν άλλοι τρεις - τέσσερις που είναι από πίσω», αλλά «να ξεριζωθεί αυτό το κακό» . «Πρέπει να πειστεί το σχολείο, ο μαθητής, ο γονιός, ο δάσκαλος, η γειτονιά, ο αγρότης, ο καθένας ότι δεν θέλουν φασισμό σε αυτή τη χώρα. Αυτό είναι το κρίσιμο θέμα και όχι αν κάποιοι από τη Χρυσή Αυγή είναι εγκληματίες. Αυτό μας βοηθάει, αλλά δεν τελειώνει το θέμα», επισημαίνει ο  καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οσο για το  αν η Χρυσή Αυγή μπορεί να τεθεί εκτός νόμου, ο κ. Πανούσης σημειώνει πως «ακόμη και αν καταδικαστούν για παράδειγμα 10-15 άνθρωποι και αποδειχτεί ότι στον κύριο πυρήνα αυτού του μορφώματος υπήρχαν εγκληματικές προθέσεις, το υπόλοιπο κόμμα μπορεί να παραμείνει ή να ξαναδημιουργηθεί με ένα άλλο όνομα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr