Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΚΟ!! Αυτός είναι ο τιμοκατάλογο για... ναρκωτικά που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος! (Φώτο)Όσο περίεργο και αν ακούγεται συνέβη και αυτό και πλέον έχει αποσταλεί σε όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας ο πίνακας με τις ενδεικτικές τιμές πώλησης ναρκωτικών όπως κοκαΐνη, ηρωίνη, χασίς κλπ.

Οι χρήστες ναρκωτικών θα μπορούν πλέον να διαπραγματεύονται την τιμή, όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος της απόφασης, αλλά η διαπίστωση του Αρείου Πάγου, ότι μέχρι σήμερα οι ποινές είναι δυσανάλογες απέναντι στους κατηγορούμενους.

Οι κατηγορούμενοι κρίνονται από το δικαστήριο με βάση το «προσδοκώμενο όφελος», που εκτιμάται ότι αποκομίζουν!

Υπολογίζεται δηλαδή το οικονομικό όφελος που θα έχουν οι δράστες από την παράνομη πώληση των ναρκωτικών κα επιβάλλονται οι ποινές.

Επειδή όμως, σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι καλούνταν ως μάρτυρες είχαν μεγάλες αποκλίσεις στις καταθέσεις τους σχετικά με το «προσδοκώμενο όφελος» αποφασίστηκε να τους δοθεί ένας «μπούσουλας»!

Βέβαια, ο τιμοκατάλογος που συνέταξε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών είναι εν μέρει άδικο απέναντι στους κατηγορούμενους, αφού σε έναν έμπορο ναρκωτικών που θα προμηθεύσει με 1 κιλό κοκαΐνη ένα «ντίλερ» στην τιμή των 45.000 ευρώ θα επιβληθεί μικρότερη ποινή από ότι στον ντίλερ, ο οποίος θα το πουλήσει γραμμάριο – γραμμάριο για 80.000 ευρώ. Ωστόσο, οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές.

Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που σχολίασαν αρνητικά το εγχείρημα, κάνοντας λόγο για ατυχέστατη νομοθετική πρόβλεψη.

Πηγή: Έθνος