Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Προκλητικός ο τούρκος πρωθυπουργός: ''Σωστά καταρρίψαμε το ελικόπτερο''Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν ακριβώς αυτό που όφειλαν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο περιστατικό που έγινε χθες, όταν ο στρατός κατέρριψε ελικόπτερο της Συρίας, που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι η χώρα του τροποποίησε τους κανόνες εμπλοκής όσον αφορά τις αναχαιτίσεις έναντι των συριακών δυνάμεων και ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν εφεξής την άδεια «να μεταβαίνουν σε ορισμένες ζώνες».
«Έχουμε ανακοινώσει ότι θα γίνεται επίκληση αυτών των νέων κανόνων σε ορισμένες περιστάσεις, όπως για παράδειγμα οι παραβιάσεις των συνόρων», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οι νέοι κανόνες εφαρμόστηκαν όταν το συριακό ελικόπτερο δεν απάντησε στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από την πλευρά των Τούρκων.
Η Τουρκία άλλαξε τους κανόνες εμπλοκής όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος της είχε καταρριφθεί από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις τον Ιούνιο του 2012.
Ο Ερντογάν είχε γνωστοποιήσει ότι οποιοδήποτε στρατιωτικό στοιχείο προσέγγιζε τα τουρκικά σύνορα θα θεωρείτο απειλή και στόχος για τον τουρκικό στρατό.
defencenet