Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Οργώνουν το Αιγαίο οι Τούρκοι


Για δύο μέρες πειρατικές τουρκικές μηχανότρατες όργωναν το βυθό της Σάμου, μόλις 1.200 μέτρα από τη στεριά. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικά αλιευτικά σκάφη παραβιάζουν τα Εθνική Ύδατα, σε περίοδο, μάλιστα, που απαγορεύεται η αλιεία με μηχανότρατες.

Στη θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου καθημερινά εδώ και αρκετά χρόνια λιμενικές αρχές, αλιείς της περιοχής και μέλη ινστιτούτων θαλάσσιας προστασίας έρχονται αντιμέτωπα με παρόμοιες παραβιάσεις των Εθνικών Υδάτων από Τούρκους ψαράδες, με αποκορύφωμα την περίοδο Μαΐου-Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία προκλητική παραβίαση έγινε την προηγούμενη Δευτέρα και Τετάρτη στη Νότια Σάμο, δίπλα από το χωριό Ηραίον.

Όπως περιγράφει ο Γιάννης, ψαράς και κάτοικος του Ηραίου, την πρώτη μέρα τα αλιευτικά σκάφη παρέμειναν όλη μέρα έξω από το χωριό, ξεκινώντας από πολύ πρωί, ενώ αναγκάστηκαν να φύγουν τα ξημερώματα, έπειτα από επέμβαση του λιμενικού.

Επέστρεψαν, όμως, δύο μέρες αργότερα, το ίδιο προκλητικά -στις 11 π.μ. -δίπλα από το γιαλό.

Παρά την επέμβαση του λιμενικού σώματος Σάμου, επέστρεψαν ξανά το απόγευμα, για να μαζέψουν τα δίχτυα που είχαν αφήσει από την ξαφνική τους αναχώρηση.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, enikos.gr
hellas-now.com