Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ετοιμαστείτε για χειρότερα - Κερδίζει τις εκλογές η Μέρκελ!Τον απόλυτο εκλογικό θρίαμβο πέτυχε η Άνγκελα Μέρκελ, εξασφαλίζοντας μία τρίτη συνεχόμενη θητεία στην Καγκελαρία, αφού, όπως έδειξαν τα exit polls η συμμαχία της CDU/CSU «φλερτάρει» με την αυτοδυναμία στην Bundestag. Αυτό θα συμβεί εάν οι ευρωσκεπτικιστές (AfD), που είναι στο όριο, μείνουν εκτός Βουλής, μετά τους Φιλελευθέρους (FDP) που μένουν εκτός, ειδάλλως θα υπάρξει «μεγάλος συνασπισμός» με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Ο συνασπισμός της γερμανίδας καγκελαρίου αναμένεται να συγκεντρώσει 297-302 έδρες με τον αριθμό «300» να είναι αυτός που δίνει αυτοδυναμία.
Τι έδειξαν τα exit polls

Oι προβλέψεις του πρώτου καναλιού της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης ARD δίνουν προβάδισμα 42% στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά οι Φιλελεύθεροι (FDP) δεν επιτυγχάνουν την είσοδό τους στην ομοσπονδιακή βουλή, καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό 4,7%.(Μέλη του CDU πανηγυρίζουν την πρωτιά του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ)

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εξασφαλίζουν το 26%, οι Πράσινοι το 8,1% και το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) το 8,5%.
Οι ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) φθάνουν το 4,9% και μένουν, σύμφωνα με την πρόβλεψη, οριακά εκτός Κάτω Βουλής.

Η συμμετοχή έφθασε το 73%. Η εταιρεία Infratest-dimap διευκρινίζει ωστόσο ότι οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων δεν θεωρούνται ακόμη ασφαλείς για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Τα τελευταία προγνωστικά πάντως, δίνουν, με επιφύλαξη απόλυτη πλειοψηφία στο κόμμα τη Μέρκελ. Το CDU/CSU συγκεντρώνει 42,5% και 302 έδρες στην Κάτω Βουλή. Σύμφωνα με τα ίδια προγνωστικά, οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 25,6% με 182 έδρες, ενώ ακολουθούν τα κόμματα Η Αριστερά και Πράσινοι με ποσοστό 8% έκαστο και από 57 έδρες. Οι Φιλελεύθεροι πέφτουν στο 4,6% και η Εναλλακτική για την Γερμανία παραμένει στο όριο εισόδου στην Βουλή, με 4,9%.

Στο exit poll του ZDF, το CDU/CSU συγκεντρώνει 42.3%, το SPD 26.3%, οι Φιλελεύθεροι 4.5%, το AfD 4.8%, οι Πράσινοι 8% και η Αριστερά 8.3%.
Παντοδυναμία Μέρκελ, βατερλώ Φιλελευθέρων

Με βάση τα exit polls, η συμμαχία των CDU/CSU αναμένεται να εξασφαλίσει από 297 ως 302 έδρες, σχεδόν τις μισές από τις 608 που έχει το σώμα.

Το ARD υπολόγισε ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων στα κόμματα CDU/CSU έφτασε το 8,2% των ψηφοφόρων. Η μετακίνηση αυτή ωστόσο φαίνεται ότι έγινε κυρίως σε βάρος του FDP, που μοιάζει να μένει εκτός Βουλής, αφού υφίσταται πτώση 9,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. Εάν το FDP μείνει εκτός, σενάριο που προκρίνεται ως πιθανότερο, αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του (από το 1949).

Σε μια τέτοια περίπτωση το κόμμα θα απολέσει όλες τις έδρες του στη βουλή και ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Φίλιπ Ρέσλερ, θα χάσουν τις θέσεις τους.

Θεωρείται πιθανό το νεοπαγές κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να καταφέρει τελικά να εισέλθει στη βουλή, καθώς πρέπει να συγκεντρώσει ακόμη μόλις ένα 0,2-0,3%.

Οι Πράσινοι υπέστησαν επίσης βαριές απώλειες, καθώς συγκεντρώνουν 8% ως 8,1%, από 10,7% στις προηγούμενες εκλογές. Το κόμμα Η Αριστερά συγκεντρώνει 8,3% ως 8,5%.
newpost
hellas-now.com