Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Προειδοποίηση Κούρδων Συρίας προς Τουρκία για την υποστήριξή της στις ισλαμικές ομάδες

Από την έδρα της «Λαϊκής Επιτροπής Άμυνας»- YPG, των Κούρδων της Συρίας εκδόθηκε δήλωση με την οποία καταδικάζεται η υποστήριξη που παρέχεται από την Τουρκία, σχετικά με τις ομάδες «Αλ Κάιντα», όπως το «Ισλαμικό Εμιράτο του Ιράκ και του Λεβάντε» - ISIL, (ή ‘Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και της Συρίας’) καθώς και της ομάδας «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα».


Η YPG σημειώνει ότι η Τουρκία παράσχει στήριξη στις ομάδες αυτές μετά την βαριά ήττα που υπέστησαν από τις άγριες συγκρούσεις με μαχητές της YPG κοντά στην πόλη Τελ αλ Γιάμπ.

Η δήλωση αναφέρει ότι δύο Κούρδοι μαχητές στην περιοχή αυτή σκοτώθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου από βομβαρδισμό τουρκικών μαχητικών, σύμφωνα με το ρωσικό Ρέγκνουμ που επικαλείται το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ.
Περιγράφοντας την επίθεση ως μια επίδειξη της υποστήριξης των τουρκικών κρατικών ένοπλων ομάδων και την άμεση συμμετοχή τους στις επιθέσεις εναντίον του δυτικού Κουρδιστάν, η YPG προειδοποιεί την Άγκυρα για τις αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν, εάν συνεχίσει να υποστηρίζει τις ομάδες αυτές.
Η ένοπλη «Λαϊκή Επιτροπή Άμυνα» των Κούρδων της Συρίας κάλεσε την Τουρκία ‘να σταματήσει τις βρώμικες ενέργειες που παραβιάζουν την ασφάλεια στην περιοχή’, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο