Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

H Ελληνική πρόταση για τα ΕΑΣ...

Σχέδιο το οποίο προέβλεπε τη διάσπαση των ΕΑΣ σε δύο εταιρείες και την προώθηση προγράμματος εθελούσιας εξόδου κατέθεσε η ελληνική πλευρά.Οπως είναι ήδη γνωστό, η τρόικα το απέρριψε ζητώντας ακόμα και το κλείσιμο της επιχείρησης, με το επιχείρημα ότι το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου θα είχε υψηλό δημοσιονομικό κόστος και αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους δαπάνες.Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, τα ΕΑΣ θα διαχωρίζονταν σε δύο εταιρείες.


Μία με «πολιτικές δραστηριότητες» ή τα «ΕΑΣ 1», όπως αναφέρονται, και μία με «στρατιωτικές δραστηριότητες» ή τα «ΕΑΣ 2». Μάλιστα, είχε προβλεφθεί να υπάρξει και τροποποίηση στο άρθρο 14Β του νόμου 3429/2005, στο οποίο θα συμπληρωνόταν στην παράγραφο 2 η περίπτωση «γ» που θα προέβλεπε την έκδοση υπουργικής απόφασης για τη διάσπαση της επιχείρησης.


Eπειδή το υφιστάμενο νομικό καθεστώς δεν διευκολύνει τον διαχωρισμό των ΕΑΣ. Στα ΕΑΣ 1 θα περιλαμβάνονταν όλες οι δραστηριότητες της σημερινής επιχείρησης που αφορούν πολίτες, οι θυγατρικές εταιρείες των ΕΑΣ και τα μη στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων και των εκτάσεων της εταιρείας.


Στα ΕΑΣ 2 θα παραχωρούνταν οι δραστηριότητες που χρειάζεται το υπ. Αμυνας και οι εξαγωγικές δραστηριότητες. Η πρώτη εταιρεία θα έμπαινε σε διαδικασία εκκαθάρισης με τακτοποίηση και των κρατικών ενισχύσεων, ενώ στη δεύτερη θα προχωρούσε μια δραστική αναδιάρθρωσή της αναλόγως.


Το σενάριο αυτό προέβλεπε ως προϋπόθεση την ύπαρξη πωλήσεων τουλάχιστον 39,2 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και ταυτόχρονα την ύπαρξη 32,4 εκατ. ταμειακών διαθεσίμων.


Παράλληλα, η ελληνική πλευρά είχε έτοιμο και το σχέδιο για την εθελούσια έξοδο που θα εφαρμοζόταν. Μάλιστα, θα διεξάγονταν δύο προγράμματα εθελούσιας εξόδου και συνολικά θα αποχωρούσαν 477 εργαζόμενοι από τους 818.


Δηλαδή, στην εταιρεία θα παρέμεναν 341 άτομα. Το πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας θα αφορούσε 350 άτομα εκ των οποίων τα 220 βγαίνουν στη σύνταξη ώς τις 31/12/2016. Για αυτά τα 220 άτομα υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο το ποσό που θα ελάμβαναν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας θα ανερχόταν σε 39 χιλιάδες ευρώ. Ετσι, συνολικά το κόστος της εθελουσίας για τα 220 άτομα θα ήταν 8,6 εκατ. ευρώ.


Για τους υπόλοιπους 130 που θα εντάσσονταν στο α΄ πρόγραμμα εθελουσίας, κατά μέσο όρο κάθε ένας θα ελάμβανε 40 χιλ. ευρώ και το κόστος θα ήταν 5,2 εκατ. Ετσι, το συνολικό κόστος του α΄ προγράμματος θα ήταν 13,8 εκατ. ευρώ.


Το β΄ πρόγραμμα θα προέβλεπε την εθελούσια έξοδο 127 εργαζομένων υπό τους όρους που θα εφαρμόζονταν για την υπο-ομάδα των 130 υπαλλήλων του πρώτου προγράμματος. Και το κόστος υπολογιζόταν σε 6,5-8,5 εκατ. Δηλαδή, το δημοσιονομικό κόστος που κατά την τρόικα δεν έπρεπε να αναληφθεί ήταν 20,3 με 22,3 εκατ.
Καθημερινή


veteranos.gr