Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

3,5 ΔΙΣ. ΔΟΛ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Τουρκία: 109 ελικόπτερα εφόδου για νησιά & Έβρο !!! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η υπογραφή σύμβασης ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη συμπαραγωγή 109 ελικοπτέρων εφόδου της αμερικανικής εταιρίας Sikorsky για λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Η προμήθεια των 109 ελικοπτέρων θα καταστήσει δυνατή την μεταφορά μιας ακόμα ταξιαρχίας μέσα σε ελάχιστα λεπτά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και πίσωαπό τις γραμμές άμυνας του Ελληνικού Στρατού, στην Θράκη στην περιοχή όπου δρουν εξτρεμιστικές ομάδες της μειονότητας.
Οι παραδόσεις των ελικοπτέρων εφόδου αναμένεται να γίνουν το 2018. Αντισυμβαλλόμενος της αμερικανικής εταιρίας θα είναι το υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM), ο υπεύθυνος και για τις εξοπλιστικές προμήθειες τουρκικός οργανισμός. Από τουρκικής πλευράς στο πρόγραμμα συμπαραγωγής θα εμπλακεί η Turkish Aerospace Industries (TAI).
Τα ελικόπτερα θα καταλήξουν κατά κύριο λόγο στον Στρατό και την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, ενώ ορισμένα θα ενισχύσουν τις ήδη μεγάλες ανθυποβρυχιακές δυνατότητες του τουρκικού Ναυτικού.
Η επικράτηση της Sikorsky στον σχετικό τουρκικό διαγωνισμό όπου πρότεινε το T-70, την τουρκική εκδοχή του S-70 Black Hawk International, επικυρώθηκε το 2011 και βασίστηκε στο γεγονός ότι ήδη επιχειρούν πάνω από 50 είκόπτερα εφόδου του αρχικού τύπου στις τουρκικές ΕΔ με άριστα αποτελέσματα.
Αντίθετα η ηττημένη η ιταλο-βρετανική AgustaWestland που πρότεινε το TUHP 149, την τουρκική έκδοση του καινούργιου A-149, είχε λάβει ήδη το επίσης κολοσσιαίο πρόγραμμα των επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129, οπότε δεν είχε κανένα λόγο να είναι παραπονούμενη...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr