Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΦΤΙΛΑ – Έξω σε λιγότερο απο 4 χρονάκια ο ΤσοχατζόπουλοςΤην ποινή των 20 ετών φυλάκισης για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο πρώην ….. υπουργός όμως θα βγει από τη φυλακή νωρίτερα και συγκεκριμένα σε λιγότερο από 4 χρόνια , αφού ο νόμος προβλέπει ευνοϊκές διατάξεις για υπερήλικους.
Πιο αναλυτικά, οι ευνοϊκές διατάξεις για υπερήλικους της ποινικής νομοθεσίας δίνουν στους κατηγορούμενους τη δυνατότητα να βρεθούν εκτός φυλακής πολύ νωρίτερα από συγκατηγορούμενούς τους που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν τις ίδιες ποινές. Σαφές προβάδισμα έχουν οι υπερήλικοι Άκης Τσοχατζόπουλος και Νίκος Ζήγρας και οι μητέρες ανήλικων τέκνων, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους στη φυλακή. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία χάνει τις ευεργετικές της διατάξεις του νόμου περί την εκτέλεση των ποινών. Ο πρώην υπουργός πλησιάζει τον Δεκέμβριο το 74ο έτος της ηλικίας του και ο εξάδελφός του έφτασε τα 76. Οι καταδικασθέντες άνω των 70 ετών εκτίουν τα 2/5 της ποινής τους αντί για 3/5 που ισχύουν για τους υπόλοιπους κρατούμενους σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης , σύμφωνα με το άρθρο 105 παρ.2 του Π.Κ, όπως ισχύει σήμερα. Επιπλέον, στους άνω των 65 ετών κάθε ημέρα έκτισης υπολογίζεται διπλή. Ουσιαστικά, κάθε υπερήλικος καταδικασθείς για να αποφυλακιστεί θα πρέπει αν έχει εκτίσει 5 έτη στις φυλακές. Εάν υπήρξε προφυλακιστέος για 18 μήνες , θα παραμείνει στις φυλακές ακόμη 3 χρόνια και 8 μήνες , αφού ο χρόνος της προσωρινής κράτησης προσμετράται και αφαιρείται από την τελική ποινή. Στην περίπτωση μάλιστα που ο κρατούμενος εργάζεται, «κερδίζει» άλλη «μισή». Κάθε ημέρα δηλαδή υπολογίζεται για 2,5 ημέρες έκτισης! Έτσι, κάθε καταδικασθείς που λόγω ηλικίας εμπίπτει σε αυτές τις ευεργετικές διατάξεις αποφυλακίζεται έχοντας εκτίσει το 1/5 της ποινής του. Βεβαίως, υπάρχει και το ενδεχόμενο ο καταδικασθείς σε αυτές τις ηλικίες, λόγω του ότι πλησιάζει προς το θάνατο, να αποφυλακιστεί και νωρίτερα από την έκτισή του 1/5, καθώς υπάρχει σοβαρή περίπτωση να γίνει δεκτή αίτηση αναστολής της ποινής του καταδικασθέντος (πχ λόγους υγείας) ή να διαταχθεί κατ’ οίκον έκτιση της ποινής , όπως ισχύει για την περίπτωση του Στυλιανού Παττακού. 
trelokouneli.gr