Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Θα πληρώνουν δύο γενιές Ελλήνων – Με ομόλογο 50ετούς διάρκειας η επιμήκυνση του χρέους!Μεταθέτοντας την αποπληρωμή του δεύτερου πακέτου στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ στην επόμενη 50ετία, δηλαδή στην επόμενη γενιά, θα επιχειρήσει το οικονομικό επιτελείο να επιλύσει μια και καλή (;) το πρόβλημα της βιωσιμότητας του Χρέους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους δανειστές, για την έκδοση ομολόγου διάρκειας 50 ετών, το οποίο θα αντικαταστήσει επί της ουσίας το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ ευρώ.

Με δεδομένο, δε, ότι πέρα από τη χρονική επιμήκυνση, το επιτόκιο θα παραμείνει στα επίπεδα δανεισμού του ESM, δηλαδή στα επίπεδα του EURIBOR 3μήνου, εκτιμάται ότι θα μειωθεί δραστικά το κόστος εξυπηρέτησης του Χρέους, στα επόμενα κρίσιμα έτη. Σημειώνεται ότι η τελευταία ανάλογη έκδοση- αλλά 30ετούς διάρκειας- είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2008, όταν η τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για να πείσει (κυρίως στο εσωτερικό) ότι η ελληνική οικονομία χαίρει της εμπιστοσύνης των αγορών, είχε προχωρήσει σε κοινοπρακτική έκδοση ύψους 4 δισ ευρώ, με επιτόκιο 4,6%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει, οι δανειστές δεν είναι κατ’ αρχήν αρνητικοί σε μια τέτοια λύση, αλλά είναι προφανές ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπουν στη τελική ευθεία τον Απρίλιο του 2014, όταν θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για τη κάλυψη του όποιου χρηματοδοτικού “κενού”. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι σύμφωνα με την προ 24ώρου Έκθεση της S&P, μια μεγάλη επιμήκυνση του Χρέους σε συνδυασμό με τη μείωση του επιτοκίου, μπορεί ακόμα και να εξαφανίσει το χρηματοδοτικό “κενό” της διετίας 2014- 2015.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε ότι εάν απαιτηθεί, το ποσό θα είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με τη βοήθεια που έχει λάβει έως τώρα, χαρακτηρίζοντας ανοησίες τα σενάρια περί “κουρέματος” του ελληνικού Χρέους. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Βερολινέζικου Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, που είναι και βασικό συμβουλευτικό όργανο της Καγκελαρίας, εκτίμησε ότι αν και το ακριβές ποσό της πρόσθετης χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις για το Χρέος, θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που υπολογίζουν τώρα οι δανειστές, δηλαδή πάνω από 11 δισ ευρώ.

eurospy
hellas-now.com