Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ... Τουρκικά μαχητικά αναχαιτίζουν ρωσικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου !!

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 από τη βάση Merzifon (Μερζιφούντα) της βόρειας Τουρκίας αναχαίτισαν ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος  IL-20 της Ρωσίας το οποίο πλησίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό γενικό επιτελείο.


Το γενικό επιτελείο  αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι: «Ένα IL-20 της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησε πτήση στις 22 Οκτωβρίου στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, παράλληλα με τα παράλια της Τουρκίας, από τα ανατολικά προς τα δυτικά».
Δύο F-16 απογειώθηκαν όταν το ρωσικό αναγνωριστικό πλησίασε στον τουρκικό εναέριο χώρο, «προκειμένου να εμποδίσουν μια πιθανή απόπειρα παραβίασής του».
Τα τουρκικά μαχητικά επέστρεψαν στη βάση τους μόλις το ρωσικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τόσο από την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας όσο και από τα δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας προκύπτει ΄οτι το ρωσικό αεροσκάφος παρακολουθούσαν τουρκικά μαχητικά σε όλη τη διάρκεια της πτήσης του πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα καθώς βρισκόταν όπως αναφέρεται πολύ κοντά στον τουρκικό εναέριο χώρο.
Μόλις όμως το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στην επαρχία Artvin η οποία βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία, τότε δύο άλλα μαχητικά F-16 απογειώθηκαν  από την βάση στο Merzifon για να το αναχαιτίσουν στις 5:05 το απόγευμα κοντά στην επαρχία Ordu μια ακόμη ανατολική επαρχία της Τουρκίας.
Τα τουρκικά μαχητικά όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ ακολούθησαν το ρωσικό αεροσκάφος από τη στιγμή που το αναχαίτισαν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου συνεχώς ακόμη και όταν αυτό πέταξε στη συνέχεια στο διεθνή εναέριο χώρο μέχρι που εισήλθε στο Βουλγαρικό FIR!
Η βάση Merzifon βρίσκεται περί τα 90 χλμ. από τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στην επαρχία της Σαμψούντας. Εκεί βρίσκονται η 151 Filo (Μοίρα)  με αεροσκάφη F-16 block 50C/D και με καθήκοντα καταστολής αεράμυνας (SEAD) και η 153 Filo επίσης με αεροσκάφη F-16 block 50C/D.
Το IL-20M Coot A (γνωστό και ως Il-18D-36 Bizon) είναι αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών σε όλο το Η/Μ φάσμα και ηλεκτρονικού πολέμου (ELINT/COMINT/SIGINT) το οποίο προέρχεται από την πολιτική έκδοση του IL-18. Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον εξοπλισμό που μεταφέρει.
Από τα λίγα που είναι γνωστά είναι πως το εξόγκωμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ατράκτου είναι ραντάρ πλάγιας παρατήρησης (SLAR) τύπου igla-1, φέρει ακόμη δύο πανοραμικές κάμερες  Α-87P στο εμπρός μέρος, ενώ διαθέτει σύστημα ELINT Kavadrat το οποίο αποτελείται απο σειρά μικρών κεραιών κατά μήκος της ατράκτου. Οι μετρήσεις που γίνονται μέσω του συστήματος αφορούν γεωδαιτικό εντοπισμό εκπομπής, μέτρήσεις συχνοτήτων, ανίχνευση συστημάτων εκπομπής παρεμβολών, διάρκεια παλμού ραντάρ και άλλες συναφείς πληροφορίες. 
. Η ρωσική Αεροπορία εκτός από αεροσκα΄φος ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών το χρησιμοποιεί και ως εναέριο κέντρο διοίκησης και ελέγχου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr