Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Οι διοργανωτές των χημικών επιθέσεων θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν


Η Μόσχα θα επιδιώξει την εξακρίβωση των ενόχων για τηχρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε χθες Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνάντηση που είχε στη Μόσχα με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.
Ο Γενικός Γραμματέας εξήρε τα επιτεύγματα των Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι κατάφεραν να πείσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει ψήφισμα για τη Συρία, το οποίο αποτρέπει τις στρατιωτικές επιθέσεις σε πόλεις της Συρίας.

Ο Ιχσανόγκλου, επίσης, υποστήριξε πλήρως τη σύγκληση της ειρηνευτικής διάσκεψης «Γενεύη 2».

- Εμείς στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας υποστηρίζουμε πλήρως τη διαδικασία της Γενεύης. Ο Οργανισμός είναι πρόθυμος να συμβάλει στην προώθηση της ειρηνευτικής διευθέτησης της κατάστασης στη Συρία.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι η «Γενεύη 2» πρέπει να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου. Η Ρωσία είναι ανοικτή για διάλογο με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, εφόσον για τη διευθέτηση της κρίσης είναι αναγκαία η σύμπραξη με όλα τα εμπλεκόμενα στη σύγκρουση μέρη. Όμως, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας προς το παρόν δυσκολεύεται να πει με βεβαιότητα, αν θα έλθουν στην ειρηνευτική διάσκεψη οι εκπρόσωποι των Σύρων ανταρτών. Σύμφωνα με το Λαβρόφ, υπεύθυνες για την παρουσία της αντιπολίτευσης στη Γενεύη 2, βάσει των σχετικών συμφωνιών, είναι οι δυτικές χώρες.

- Σήμερα το καθήκον είναι να μη χάνουμε χρόνο και να πείσουμε να παρακαθίσουν στο «τραπέζι των συνομιλιών» με την κυβέρνηση εκείνους τους αντιπολιτευόμενους, οι οποίοι σκέφτονται για τις τύχες της χώρας τους, επιδιώκουν να παραμείνει ενωμένη, κοσμική και να μπορούν να ζήσουν σ΄ αυτήν άνετα και σε συνθήκες ασφάλειας όλες οι θρησκευτικές και εθνοτικές ομάδες. Εμείς μέχρι πρόσφατα υπολογίζαμε ότι οι δυτικοί μας εταίροι, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να φέρουν την αντιπολίτευση στη Διάσκεψη, θα μπορέσουν να το πράξουν αυτό αρκετά γρήγορα, όμως δεν τα κατάφεραν γρήγορα. Και δεν ξέρω, αν αυτό θα επιτευχθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα επιδείξει την τιμωρία των ενόχων για τη χρήση της χημικής ουσίας σαρίν στη Συρία. Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα διεξήγαγε έρευνα μόνο στα περίχωρα της Δαμασκού, αφήνοντας απαρατήρητο το προάστιο του Χαλεπιού. Αυτό όμως δημιουργεί διαστρεβλωμένη εικόνα του συμβάντος. Η Ρωσία διεξάγει δική της αμερόληπτη έρευνα λαμβανομένων υπόψη όλων των γεγονότων, είπε ο Λαβρόφ:

- Θέλουμε να αντιληφθούμε, αν θα είναι πλήρης η έκθεση της Επιτροπής, λαμβανομένου υπόψη του ότι αυτή η αποστολή δεν μπόρεσε να επισκεφθεί όλα τα σημεία που είχαν αρχικά καθοριστεί. Θα περιμένουμε την έκθεσή της. Εν πάση περιπτώσει εμείς κάνουμε και τη δική μας έρευνα, προκειμένου να λάβουμε τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες σχετικά με το ποιοι ενέχονται σε αυτά τα οργιστικά κακουργήματα. Και εν πάση περιπτώσει θα επιδιώξουμε την εξακρίβωση των ενόχων, θα επιδιώξουμε την αλήθεια.

Ο Λαβρόφ επέκρινε επίσης τους εκπροσώπους ορισμένων δυτικών κρατών, οι οποίοι πριν την έναρξη της αποστολής των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ στη Συρία επέμεναν ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ είναι ένοχος για τη χρήση χημικών όπλων.

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινά το πρώτο στάδιο της επιχείρησης για την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων. Σύμφωνα με το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ, ο εξοπλισμός για την παραγωγή τους πρέπει να καταστραφεί κατά τη διάρκεια ενός μηνός. Και οι ίδιες οι δηλητηριώδεις ουσίες, οι πύραυλοι και τα βλήματα – μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

http://greek.ruvr.ru/2013_10_02/245071088/