Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Οι Σκοπιανοί εκθέτουν κέρινα ομοιώματα του Μ. Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β' και του Αριστοτέλη15 ομοιώματα ιστορικών προσωπικοτήτων θα εκτεθούν στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της ΠΓΔΜ, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στα τέλη του τρέχοντος έτους.


Κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β΄ του Αριστοτέλη και του Ιουστινιανού, που είχαν παραγγελθεί, έχουν ήδη φθάσει στα Σκόπια, όπου θα εκτεθούν στο νέο αρχαιολογικό μουσείο, στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, όπως δήλωσε η διευθύντρια του μουσείου Βεσέλα Τσεστόεβα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα των Σκοπίων "Βέτσερ" (Vecer).Τα κέρινα ομοιώματα των παραπάνω ιστορικών προσωπικοτήτων είναι μεταξύ των 15 που θα εκτεθούν στο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Τα ομοιώματα του καθενός θα τοποθετηθούν χρονολογικά στην εποχή κατά την οποία έζησαν, ανέφερε ακόμη η κ. Τσεστόεβα.

Η διευθύντρια του νέου αρχαιολογικού μουσείου δήλωσε ακόμη ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει φθάσει στα Σκόπια, από την Τουρκία, και θα εκτεθεί στο νέο μουσείο το "πολυαναμενόμενο" αντίγραφο της μαρμάρινης σαρκοφάγου της Σιδώνας (γνωστή ως Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η οποία φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης.

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της ΠΓΔΜ βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη (Αξιός) που διασχίζει την πόλη, η δε αρχιτεκτονική του κτιρίου ακολουθεί το νεοκλασικό ρυθμό.

Οι συλλογές του μουσείου θα εκτίθενται σε τρία επίπεδα, σε μία έκταση 6000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά θα εκτίθενται περίπου 6000 αντικείμενα από την προϊστορική περίοδο μέχρι το Μεσαίωνα.

protothema
hellas-now.com