Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Στην πολιτική ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος !!

Στην πολιτική, ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος.
Χάρολντ Μακμίλλαν, 1894-1986, Βρετανός Πρωθυπουργός [1957-1963]
Τις τελευταίες ημέρες πλανιέται στον αέρα μια φήμη ότι στις συλλήψεις που έγιναν στις Σκουριές και κατά την προανάκριση, με άνοιγμα του απορρήτου των συνομιλιών, "εμφανίστηκε" υλικό της ΕΥΠ (προϊόν "συνακροάσεως", όπως όμορφα το ονοματίζουν) που εμπλέκει νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους κατηγορούμενους.
Δεν θα αναλωθώ στο να πάρω θέση αν είναι πραγματικό ή όχι σαν γεγονός, γιατί το ζητούμενο εδώ είναι αυτή η "φήμη" η οποία ουσιαστικά λειτουργεί σαν απειλή συμμόρφωσης.
Πολλοί θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νέος νικητής των επερχόμενων εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν. Αυτό όμως δεν ισχύει. Δημοσκοπικά είναι πρώτος, ουσιαστικά όμως δεν έχει συνοχή, όσο περνάει ο καιρός τα νεοφερμένα "μπουμπούκια" από το ΠΑΣΟΚ θα τους στιγματίζουν με τα σκάνδαλα και τις ρεμούλες που τους ακολουθούν (π.χ. Φωτόπουλος) και αυτή η φθορά θα αρχίσει κάποια στιγμή να μετριέται στα κοντέρ των δημοσκοπήσεων.
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δημοσκοπήσεις στην ουσία είναι η απεικόνιση μιας "τάσης" με αριθμούς, η οποία με τον κατάλληλο χειρισμό μετατρέπεται σε "πραγματικότητα" εφόσον είναι για πολλούς το κριτήριο στο τι θα ρίξουν μέσα στην κάλπη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν πιέζεται από τον χρόνο και εξαρτάται άμεσα από την κυβέρνηση για να μην τους διώξουν πολιτικά όπως έγινε και με την Χρυσή Αυγή. Μια φήμη λοιπόν μαζί με τα σκάνδαλα που δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν (ούτε θα μπορούν όσο η ΧΑ θα είναι μέσα στην βουλή και θα έχει πρόσβαση σε στοιχεία) λειτουργεί σαν μέγκενη. Μια φήμη "μοχλός" που ζυγίζει την Αριστερά.
Θα κληθούν να συμβιβαστούν και να απαλλαγούν από την "κακιά" ΧΑ, όντας από εκεί και μετά στο έλεος των μνημονιακών συμφερόντων και πολιτικών, με φόβο να απαξιωθούν ολοκληρωτικά σαν κόμμα και σαν πολιτικός χώρος ή θα αντιδράσουν με κίνδυνο να "πάθουν" ότι έπαθε η ΧΑ (ίσως και χειρότερα έχοντας κάποια, αν όχι άμεση, σχέση με μπαχαλάκηδες, τρομοκράτες και ΜΚΟ που έχουν "αφομοιώσει" ουκ ολίγες επιδοτήσεις η οποίες δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ από καμία υπηρεσία του κράτους);
Η προσωπική μου πρόβλεψη είναι ότι τελικά θα συμβιβαστούν, ιδεολογικά δεν υπάρχει συνοχή ή συνέπεια, πρακτικά δεν υπάρχει σθένος και τόλμη εφόσον για δεκαετίες έχουν συνηθίσει να λειτουργούν και να "αντιδρούν" εκ τους ασφαλούς. Εκεί έχει επενδύσει και o κυβερνητικός σχηματισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το σύστημα γνωρίζει καλύτερα τους αντιπάλους του από ότι εκείνοι τον ίδιο τους τον εαυτό. Έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί έτσι ώστε να αυτοπροστατεύεται και να αποβάλλει τις "παραφωνίες" στο περιθώριο και στα "άκρα", αν δεν καταφέρει να τις κρατήσει στο χέρι σαν μαριονέτες. 
Σε αυτό το σημείο ίσως κάποιοι ρωτήσουν "γιατί δεν έκανε το ίδιο και η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν συμβιβάστηκε;".
Η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια σας, οι Εθνικιστές μπορεί να είναι πολλά, δεν είναι όμως πολιτικοί και σίγουρα δεν είναι εγκληματίες. Έχουν ένα όραμα και έναν σκοπό, όχι για προσωπικά οφέλη αλλά για όλους τους Έλληνες, για τα παιδιά τους. Έχουν επιλέξει λοιπόν τον ίσιο δρόμο, δρόμος που στην πολιτική μοιάζει με σχοινοβασία χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Δεν ντρέπονται όμως για αυτό που είναι, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι.
Κάποιοι ίσως ακόμα είναι δύσπιστοι... Ίσως θεωρείτε ότι όλα αυτά είναι "παρατραβηγμένα". Ρίξτε μια ματιά γύρω σας ποιοι είναι αυτοί που σας κάνουν μαθήματα "δημοκρατίας", "κοινωνικής αλληλεγγύης", "ισότητας", "πολιτικής δεοντολογίας" και "ανθρωπισμού". Βάζω στοίχημα ότι μόλις τους δείτε, οι πρώτες λέξεις που θα σας έρθουν στο μυαλό θα είναι "κλέφτες", "βολεμένοι", "κρατικοδίαιτοι", "πολιτικοί από κούνια", "εργατοπατέρες", "εργολάβοι", "πουλημένοι δημοσιογράφοι" και "κομματόσκυλα".

Δεν είμαι πολιτικός, ούτε πρόκειται να γίνω, προτιμώ τον ίσιο δρόμο και ας είναι λάθος, είδα που μας έβγαλε και ο δρόμος ο δικός τους... Στην πολιτική όντως ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος, στην καθημερινή μου ζωή όμως, ο ίσιος δρόμος είναι ο μόνος δρόμος που έχει αξιοπρέπεια και δεν τον αλλάζω με τίποτα. 

Υ.Γ.: Αυτό τελικά που λείπει από την Ελλάδα δεν είναι οι νόμοι, ούτε τα "λεφτά" αλλά η τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων (όχι των αντισυνταγματικών) από όλους, ξεκινώντας από πάνω και κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Δυστυχώς οι τρεις εξουσίες (Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική) έχουν γίνει πλέον μία και αυτή έχει σπόνσορες._
http://eske2013.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9503.html