Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Δημοσκόπηση – Σοκ στη Γαλλία: Πρώτο το Εθνικιστικό "Εθνικό Μέτωπο"Σύμφωνα με την δημοσίευση του newpost.gr το Εθνικό Μέτωπο ενδέχεται να έλθει πρώτο στις προσεχείς ευρωεκλογές, ξεπερνώντας σε ποσοστά τα δύο μεγάλα κόμματα για πρώτη φορά σε εθνική βάση, προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Νουβέλ Ομπζερβατέρ.

Περίπου το 24% των όσων ερωτήθηκαν στα πλαίσια της έρευνας απάντησαν πως θα το ψηφίσουν έναντι του 22% που δήλωσε ότι θα ψηφίσει το κεντροδεξιό κόμμα UMP κι ενός 19% που τάχθηκε υπέρ του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου ήταν αυξημένα κατά τρεις μονάδες από την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα της εταιρείας Ifop, που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάιο, την ώρα που οι Σοσιαλιστές χάνουν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το UMP κερδίζει μία.

Η έρευνα αυτή έγινε από την 1η ως την 4η Οκτωβρίου σε δείγμα 1.893 Γάλλων εκλογέων.

Το Εθνικό Μέτωπο πάντοτε ήταν μαγνήτης για τις ψήφους διαμαρτυρίας, όμως η νέα ηγέτιδα του Μαρίν Λεπέν έχει κατορθώσει να προσελκύσει τους απογοητευμένους υποστηρικτές των Σοσιαλιστών και του UMP με τους πύρινους λόγους της εναντίον της εγκληματικότητας και των παράνομων μεταναστών Ρομά, ενώ έχει καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει τη μείωση της δημοτικότητας των Σοσιαλιστών και τις εσωτερικές έριδες στο UMP.

Η ρητορική της μοιάζει να ελκύει και τον διάσημο ηθοποιό Αλέν Ντελόν, ο οποίος δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα Λε Ματέν πως «επιδοκιμάζει» τη «σημαντική θέση του Εθνικού Μετώπου», εκτιμώντας ταυτόχρονα πως «δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο εάν ο Νικολά Σαρκοζί ήταν ακόμη πρόεδρος».

Ερωτηθείς για την άνοδο της ακροδεξιάς, τόσο στη Γαλλία με το Εθνικό Μέτωπο, όσο και στη Γενεύη με το Κίνημα των Πολιτών της Γενεύης (MCG), ο παγκοσμίου φήμης γαλλοελβετός ηθοποιός τη χαρακτήρισε «εποικοδομητική»

«Εποικοδομητική διότι ο κόσμος έχει βαρεθεί να του μιλάμε όπως κάνουμε τώρα. Θέλουν πράξεις, θέλουν άλλα πράγματα. Έχουν γνωρίσει μία άλλη Γαλλία υπό τον Ντε Γκολ, ή ακόμη και με τον Μιτεράν», είπε ο 77χρονος ηθοποιός.

«Ιδού γιατί το Εθνικό Μέτωπο, όπως το MCG στη Γενεύη, καταλαμβάνουν μία τόσο σημαντική θέση και αυτό το επικροτώ, το προωθώ και το κατανοώ πολύ καλά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα του Εθνικού Μετώπου να κάνει πράξη τη ρητορική του, ο Αλέν Ντελόν δήλωσε πεπεισμένος ότι «είναι ικανό εάν κατορθώσει να έχει πίσω του μία στέρεα εκλογική δύναμη. Επί χρόνια, ο Λεπέν κι η κόρη του αγωνίζονταν, αλλά μάχονταν λίγο πολύ μόνοι τους. Τώρα, για πρώτη φορά δεν είναι μόνοι τους. Έχουν τους Γάλλους στο πλευρό τους».

«Εάν αυτό μεταφερθεί και στη Γενεύη, θα είναι πολύ σημαντικό. Και εκεί επίσης έχει ξεχειλίσει το ποτήρι», πρόσθεσε στην τηλεφωνική του συνέντευξη ο Ντελόν, προσδιορίζοντας πως «δεν παραληρώ, εγώ δεν παραληρώ ποτέ».

hellas-now.com