Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ > Οι Βρυξέλες θέλουν νέα μέτρα για να αποδεσμεύσουν τη δόση!!!Έρχονται νέα μέτρα και η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να
μην το αντιληφθούμε.
Το οικονομικό επιτελείο είναι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» αναφορικά με τα προαπαιτούμενα.
Στις Βρυξέλλες υπάρχει δυσαρέσκεια για την Ελλάδα, μετά την αποχώρηση της τρόικας και το πάγωμα ουσιαστικά του ελέγχου χωρίς συμφωνία για τα προαπαιτούμενα. Πηγές της Επιτροπής δηλώνουν απογοήτευση γιατί πρώτον πάλι ο έλεγχος διακόπηκε άνευ αποτελέσματος και δεύτερον τα τέσσερα προαπαιτούμενα είναι και τα τέσσερα «off track».
Κατά συνέπεια απομακρύνεται, εκτός θεαματικού απροόπτου, η δόση του ενός δισ. για το Εurogroup του Οκτωβρίου.

Πηγές της Κομισιόν επισημαίνουν πως για να αλλάξει θεαματικά το κλίμα πρέπει να πει η κυβέρνηση πως κλείνει ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και να δώσει τα 12.500 ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα βρει με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, να ανοίξει το δικηγορικό επάγγελμα και να μαζέψει τα χρέη των δήμων σε ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.
Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι ακόμα και για το 2014, πόσο μάλλον για το 2015 και 2016 θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα. Ο προϋπολογισμός του 2014 πρέπει να βελτιώνει τη θέση του δημοσίου κατά μια ολόκληρη μονάδα του ΑΕΠ σε πρωτογενές επίπεδο.
Αυτό ισοδυναμεί με μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων με απόδοση περίπου 3 δισ. Υπάρχει όμως και η τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων 1,5 δισ. και η κακή πορεία των εσόδων. Η τρόικα θεωρεί συνεπώς «συνετό» να περιγράφονται μέτρα τουλάχιστον 4 δισ. στον προϋπολογισμό του 2014 σε σχέση με αυτόν του 2013.
Και ακόμα δεν έχει ανοίξει η συζήτηση για το 2015 και 2016.
Τυχαίος ο θόρυβος που έχει προκληθεί με την Χρυσή Αυγή; Ουδείς ασχολείται πλέον με τα μέτρα που έρχονται.


http://ereunitiko.blogspot.gr