Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΣΠΑΓΚΟΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ!!

«Χωρίς βασικά είδη πρώτης ανάγκης οι πρόσφυγες στο Λαύριο – Έκκληση για άμεση βοήθεια». Έτσι τιτλοφορείται αγωνιώδες δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού πως περιγράφουν την κατάσταση: «Οι 240 πρόσφυγες, εκ των οποίων 80 παιδιά (τα 15 βρέφη), τρέφονται αποκλειστικά με μακαρόνια, δεν έχουν φάρμακα, κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ενώ δεν υπάρχουν είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά.


 Οι εργαζόμενοι είναι 10 μήνες απλήρωτοι. Από Δευτέρα το μόνο φαγητό που θα μπορεί να διατεθεί είναι μακαρόνια, αφού για όλο το 2013 δεν έχει πληρωθεί κανένας προμηθευτής. Το ψωμί σταματάει καθώς οι φούρνοι είναι εδώ και πολλούς μήνες απλήρωτοι. Το κρέας έχει ήδη σταματήσει να υπάρχει εδώ και καιρό. 

Δεν υπάρχουν καθόλου επίσης είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, ούτε καν χλωρίνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων. Προχθές οι φαρμακοποιοί του Λαυρίου μας έκοψαν και τα φάρμακα και εδώ θα ήθελα να καταγγείλω την απάνθρωπη στάση τους. Στην περιοχή υπάρχουν επτά φαρμακεία, εμείς παίρνουμε κάθε μήνα φάρμακα από ξεχωριστό φαρμακοποιό για να μην έχουμε και πρόβλημα. Χρωστάμε ως εκ τούτου σε κάθε φαρμακοποιό δύο μήνες και γι αυτούς τους δύο μήνες αποφάσισε ο σύλλογος να μην μας δίνει φάρμακα ούτε με πίστωση. Και αυτό παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα τους δίναμε κάποια μετρητά. Έτσι από προχθές κάνουμε έναν αγώνα δρόμου και ψάχνουμε να βρούμε πώς να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς και ιδιαίτερα τα παιδιά. Ενδεικτικά να αναφέρω πως επειδή δεν έχουμε ούτε ζεστό νερό, έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα βρογχίτιδας». Και τι προτείνουν οι… φιλάνθρωποι συριζαίοι για το δράμα των προσφύγων; 

Κάνουν έκκληση προς τους πολίτες «για συνεισφορά σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης». Για τυχόν οικονομική βοήθεια από το συνονθύλευμα, ούτε κουβέντα βεβαίως-βεβαίως! Ούτε από την κρατική επιχορήγηση (παίρνουν τετραπλάσια ποσά απ’ ότι η Χρυσή Αυγή), ούτε από κάποιον έρανο μεταξύ των 71 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που αν βάλουν από 100 ευρώ ο καθένας οι πρόσφυγες θα τρώνε για τουλάχιστον έναν μήνα. Τέτοιοι είναι οι αριστεροί! Με τα λόγια χτίζουν ανώγεια και κατώγεια, αλλά όποιος τους πει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, γίνεται ο χειρότερος… εχθρός τους!

http://ethnikismos.net