Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτο: Πλαστικό στον Κρόνο ανακάλυψε διαστημικό σκάφος


 


Οπως φαίνεται δεν υπάρχει μόνο στη Γη πλαστικό, αφού πρόσφατα έκπληκτοι οι χειριστές του διαστημικού σκάφους Cassini, εντόπισαν υπολείμματα προπυλενίου ακόμα και στον δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα.

Στη Γη, τα μόρια αυτά απαρτίζονται από τρία άτομα άνθρακα και έξι άτομα υδρογόνου και αποτελούν το βασικό συστατικό δημιουργίας πλαστικών.Η ανακάλυψη έγινε με το υπέρυθρο φασματόμετρο του Cassini και σύμφωνα με τη NASA, πρόκειται για την πρώτη στα χρονικά ανίχνευση πλαστικού σε οποιοδήποτε άλλο ουράνιο σώμα εκτός του πλανήτη μας.

«Αυτή η χημική ουσία βρίσκεται παντού γύρω μας στην καθημερινή ζωή, αρμαθιές από κοινού σε μεγάλες αλυσίδες για να σχηματίσουν ένα πλαστικό που ονομάζεται πολυπροπυλένιο», δήλωσε ο Conor Nixon, ένας πλανητικός επιστήμονας της NASA από το Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Goddard Space του οργανισμού. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι τα πλαστικά κιβώτια που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των τροφίμων στην κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

Ο Τιτάνας έχει το μισό μέγεθος της Γης και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δορυφόρος του Ηλιακού Συστήματος, μετά το Γανυμήδη του Δία. H ατμόσφαιρά του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ενώ τα καιρικά φαινόμενα και η μορφολογία του εδάφους του παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες με της Γης. Ακόμη είναι γεμάτος από υδρογονάνθρακες, κυρίως μεθάνιο, το οποίο μετά το άζωτο είναι το πιο κοινό συστατικό της ατμόσφαιρας του.

Το φως του ήλιου δημιουργεί αντιδράσεις που διασπούν το μεθάνιο, επιτρέποντας στα θραύσματα να σχηματίσουν ακόμη μεγαλύτερα μόρια.

Άλλα κοινά υλικά του Τιτάνα με τη Γη είναι το προπάνιο, το οποίο στη Γη χρησιμοποιείται για σκεύη μαγειρικής, και το αιθάνιο, που είναι η πρώτη ύλη για το πολυαιθυλένιο.

Αλλά όπως και το μεθάνιο, έτσι και το προπένιο, το προπάνιο και το αιθάνιο επισκιάζονται από κάποιους πραγματικά κολοσσιαίους υδρογονανθράκες που έχουν εντοπιστεί στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα.

Όταν οι επιδράσεις του υπεριώδους φωτός συνδυαστούν με το βομβαρδισμό από σωματίδια που κινούνται στο μαγνητικό πεδίο του Κρόνου, καθίσταται δυνατό να δημιουργήσουν κάποια πολύ εξωτικά χημικά στοιχεία, με ατομική μάζα χιλιάδες φορές βαρύτερη από ένα άτομο υδρογόνου.
iefimerida