Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

''ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ'' Ερντογάν: ''Το Κοσσυφοπέδιο είναι το δεύτερο σπίτι μας!''

Μετά τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Πρίστινα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήγε στην πόλη Πρίζρεν, στην οποία υπάρχει τουρκική μειονότητα, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.
Σε ομιλία του στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Τούρκος πρωθυπουργός «έδωσε μηνύματα ενότητας μεταξύ των διαφόρων εθνοτικής προέλευσης ανθρώπων και πεποιθήσεων», σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο iha.
«Αυτή τη στιγμή που βρίσκομαι ενώπιον σας, κοιτάζω τον εαυτό μου, τους φίλους μου, του συναδέλφους βουλευτές, τη γυναίκα μου, την κόρη μου, και όλους τους ανθρώπους των επιχειρήσεων που είναι κοντά μου, αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου. Το Κοσσυφοπέδιο είναι σαν το δεύτερο σπίτι μας», είπε ο Ερντογάν.
Ανέφερε για τις αδελφικές σχέσεις της πόλης με το δήμο της Προύσας και τη συνεργασία που έχουν σε διάφορους τομείς.
Δεν παρέλειψε να αποκαλέσει τον πρωθυπουργό της Αλβανίας και τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου ως   «οι αδελφούς»  - «μαζί με τους αδελφούς μου  πρωθυπουργούς της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου θα εργαστούμε για την ειρήνη και ευημερία  σε όλα τα Βαλκάνια από τη Βοσνία μέχρι τα Σκόπια» και τόνισε ότι σπουδαίοι άνδρες της Τουρκίας κατάγονται από τη γη του Κοσσυφοπεδίου, ακόμη και ο ποιητής του εθνικού ύμνου της Τουρκίας κατάγεται από το Κοσσυφοπέδιο.
Δεν παρέλειψε να καταφερθεί κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ που τον θεώρησε ως υπεύθυνο για τα 100 χιλιάδες θύματα της εμφύλιας σύγκρουσης στη χώρα αυτή.
Αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του τζαμιού Σινάν Πασά στην Πρίζρεν,  για το οποίο εργάζεται η τουρκική εταιρία ΤΙΚΑ.
«Αδελφοί μου και αδελφές, να θυμόσαστε ότι όλοι προερχόμαστε από ένα κοινό τόπο, έχουμε μια κοινή ιστορία, κοινό πολιτισμό, έναν πολιτισμό που μας συνδέει, σαν να είμαστε αδέλφια, άνδρες μιας δομής», είπε, μεταξύ άλλων,  ο Ερντογάν στην ομιλία του.
 .echedoros-a.gr
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr