Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΣΚΗΣΗ "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ" ...Ιδού η ελληνική Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης: Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτοί...!!

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί που μας κάνουν περήφανους και ξέρουμε ότι αν γίνει κάτι τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν (αρκεί να μην προδωθούν, όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα...):Η άσκηση «Πυρπολητής» η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη νήσο Δοκό με τη συμμετοχή πληθώρας μέσων τόσο πλωτών όσο και ιπτάμενων αλλά και με την παρουσία ειδικών δυνάμεων έδωσε στους Έλληνες μία νότα αισιοδοξίας και υπερηφάνειας.
Συνολικά κινητοποιήθηκαν  8 μαχητικά αεροσκάφη 4 F-16C και 4 Mirage 2000-5), 3 ελικόπτερα CH-47SD Chinook, 2 ελικόπτερα AH-64 Apache, 4 ελικόπτερα NH-90, 2 σκάφη ταχείας μεταφοράς Zubr, 3 φρεγάτες και 3 πυραυλάκατοι.
Η άσκηση είχε ως βασικό σενάριο την ανακατάληψη νήσου από ειδικές δυνάμεις με την παράλληλη κινητοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ.
Τα ελικόπτερα της ΑΣ αλλά και του ΠΝ κάλυψαν με συνεχείς πτήσεις μεγάλο μέρος της άσκησης. Όπως μάλιστα φαίνεται χαρακτηριστικά στις δύο επόμενες φωτογραφίες οι χειριστές της ΑΣ δεν δίστασαν  να προσθαλασσώσουν αυτό το Chinook προκειμένου να αποβιβάσει ομάδα καταδρομέων με πλωτό παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τον κυματισμό της θάλασσας!Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr