Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ... ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!!

Ομιλία σε Ανθυπασπιστές του Κέντρου Εκπαίδευσης «ΠΑΛΑΣΚΑ» οι οποίοι επισκέφθηκαν τη βουλή και ξεναγήθηκαν στους χώρους του κοινοβουλίου, έκανε ο πρόεδρος της βουλής, Ε. Μεϊμαράκης. Στην ομιλία του έκανε μαθήματα κοινοβουλευτικής… ευπρέπειας, μιλώντας για βουλευτές που… αμαυρώνουν το αξίωμά τους, υπονοώντας βεβαίως τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ιδού τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

«Υπάρχουν πολλές φορές κάποιες παραφωνίες. Υπάρχουν συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το αξίωμα του βουλευτή, υπάρχουν κινήσεις και πρακτικές που είναι και ποινικά κολάσιμες όμως δεν μπορούν συνολικά να αμαυρώνουν την εικόνα του Κοινοβουλίου. Πρέπει το ίδιο το Κοινοβούλιο να απομονώνει μεμονωμένες τέτοιες περιπτώσεις… Υπάρχει όμως μεγάλη προβολή των παραβατικών συμπεριφορών και των βουλευτών που δεν τιμούν το αξίωμά τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια συνολική εικόνα και για τους 300 βουλευτές. Όμως δεν μπορεί  ένας μικρός, περιορισμένος αριθμός, που έχει μια τέτοια συμπεριφορά, να αμαυρώνει την εικόνα συνολικά του θεσμού».
Δικαιούται όμως ο συγκεκριμένος «κύριος» να μιλάει για ήθος και ευπρέπεια βουλευτών, να κρίνει και να κατακρίνει; Σας παραθέτουμε ένα δημοσίευμα από τον Μάιο του 2011, όταν ο Μεϊμαράκης παρέδιδε… πρακτικά μαθήματα ήθους μέσα στη βουλή:
«Ο Μεϊμαράκης έβρισε τον Κοραντή μέσα στη Βουλή
Έκπληκτοι έμειναν όλοι οι παρευρισκόμενοι στη Βουλή ακούγοντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εκτοξεύει βωμολοχίες εις βάρος του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ι. Κοραντή.
Αυτό μάλλον δεν είχε ξαναγίνει! Τέτοιο επεισόδιο, έστω και φραστικό, μέσα στη Βουλή, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, αποκλείεται να είχε γίνει.
Ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος κυριολεκτικά ξέσπασε με ακατονόμαστες εκφράσεις κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή.
Την Τρίτη καταφτάνει στη συνεδρίαση, ο Ι. Κοραντής, ο οποίος στρέφεται στον πρώην υπουργό Άμυνας και του λέει:
- Καλημέρα
Έξαλλος ο Ε. Μεϊμαράκης του απαντά:
- Μου λες και καλημέρα εμένα ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μένει εμβρόντητος, δεν απαντά αλλά αυτό διόλου πτόησε τον πρώην υπουργό, ο οποίος εκτός μικροφώνου του λέει:
- Σκα..μαλ… καραγκιόζη έλα έξω, βγες έξω να σε γ…
Άλαλοι έμειναν οι παριστάμενοι βουλευτές και ο κ. Κοραντής έκανε το σταυρό του.
Κατόπιν όλων αυτών, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο κάνοντας λόγο για πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη συμπεριφορά».
Τα συμπεράσματα δικά σας!

http://ethnikismos.net