Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Goldman Sachs: Ως τις 30 Οκτωβρίου φτάνουν τα λεφτά των ΗΠΑ, μετά έρχεται το Χάος !


Εάν δεν αυξηθεί το όριο για το χρέος, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορεί να εκδίδει ομόλογα μετά τις 17 Οκτωβρίου και θα έχει εξαντλήσει τη ρευστότητά του τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα- εάν όχι νωρίτερα, εκτιμά η Goldman Sachs.

Μετά τις 17 Οκτωβρίου, το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να συνεχίσει τις δημοπρασίες των ομολόγων, που έχουν λήξει, αλλά δεν θα μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση νέων χρεογράφων.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι καθώς το shutdown εισέρχεται σε δεύτερη εβδομάδα, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, που έχουν βάλει λουκέτο, δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν εάν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν καταλήξουν σε συμφωνία και για το όριο του χρέους. Η Goldman θεωρεί ως πιο πιθανό ενδεχόμενο τα δύο “στρατόπεδα” να διαπραγματεύονται πλέον και τα δύο θέματα ως “πακέτο”.

Οι αναλυτές επισημαίνουν επίσης ότι μετά την καταληκτική ημερομηνία της 17ης Οκτωβρίου, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να έχει διαθέσιμα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο θεωρείται κάτι σαν όριο ασφαλείας για κάλυψη απρόσμενων πληρωμών. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις, που το εν λόγω ταμειακό υπόλοιπο είχε πέσει κάτω από τα 15 δισ. δολάρια.
Η πραγματική προθεσμία, λοιπόν, για το ταβάνι του δημοσιονομικού χρέους αφορά στο πότε θα εξαντληθούν και αυτά τα ταμειακά αποθέματα. Η Goldman πιστεύει ότι το Δημόσιο θα μπορεί να αποπληρώνει τις προγραμματισμένες πληρωμές του έως τα τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο, μετά τις 25 Οκτωβρίου αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνει το κράτος χωρίς ρευστό από μέρα σε μέρα.
pentapostagma