Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB - Πιο ψηλά η Χ.Α. από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012Πιο ψηλά τοποθετεί το Λαϊκό Σύνδεσμο η δημοσκόπηση της MRB σε σχέση με τις ψήφους που είχε λάβει τον Ιούνιο του 2012 αλλά και με τις δημοσκοπικές προθέσεις που καταγράφηκαν αμέσως μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα!

Συγκεκριμένα στην απόλυτη πρόθεση ψήφου ο Λαϊκός Σύνδεσμος παίρνει 6,9% που είναι το ποσοστό που είχε πάρει τον Ιούνιο του 2012 κάτι που σημαίνει ότι στην εκλογική επιρροή "γράφει" πάνω από 8%!

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυξήθηκαν τα ποσοστά του κόμματος έστω και κατά 0,1% του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε του θανάτου του Π. Φύσσα μέχρι και μετά τη σύλληψη των ηγετών του κόμματος.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό του Λαϊκού Συνδέσμου διαμορφώνεται στο 6,9% από 6,8% που ήταν αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στα υπόλοιπα κόμματα μάχη στήθος με στήθος δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τα ποσοστά τους αντίστοιχα στο 21,8% και 21,2%, και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8% και Δημοκρατική Αριστερά με 3,6%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 23,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα με 42,7% έναντι 29,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για την εικόνα των πολτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 25,6% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 24,5%.

Ο κ. Σαμαράς προηγείται και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 36,6%, έναντι 25,1% που συγκεντρώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 34,8% των ερωτηθέντων.

Η έρευνα της MRB διενεργήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο το χρονικό διάστημα 1 έως 3 Οκτωβρίου.

Συμπερασματικά, ισχυρή παραμένει η πολιτική θέση του Λαϊκού Συνδέσμου στο εκλογικό σώμα το οποίο σε πολύ σημαντικό ποσοστό απορρίπτει τη πολιτική διώξεων της κυβέρνησης εφόσον ένα 31,1% απαντά ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα ενώ υπάρχει και ένα 20% που διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr