Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Προκλητική απαίτηση τρόικας: "Oι Έλληνες να μονώσουν τα σπίτια τους"!


Προκλητική απαίτηση τρόικας: "Oι Έλληνες να μονώσουν τα σπίτια τους"!
H τρόικα προχώρησε σε ακόμη μια παράλογη απαίτηση: να δοθεί επίδομα μόνωσης των κουφωμάτων αντί του επιδόματος θέρμανσης.

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης η πίεση που δέχτηκε ο κ. Στουρνάρας στο Ecofin ήταν μεγάλη.

Η τρόικα αντιδρούσε στη μείωση και έφτασε στο σημείο στέλεχός της να τον πιέσει να μην ανακοινώσει την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης λέγοντάς του: Why don't you give money to Greeks to insulate their houses? (γιατί δεν δίνεται χρήματα στους Έλληνες να μονώσουν τα σπίτια τους;). Ο Έλληνας υπουργός του απάντησε ότι αυτό μπορεί να γίνει οργανωμένα για την επόμενη χρονιά, αλλά ότι για φέτος δεν προλαβαίνει κανείς να μονώσει τα τζάμια και να αλλάξει κουφώματα.

Σχετικά με τα μέτρα για το 2014 συζητήθηκαν τα εξής:

Συντάξεις: Περικοπές ξανά στις «υψηλές» συντάξεις με μείωση των επικουρικών ασφαλίσεων και κατάργηση των εξαιρέσεων.

Επίδομα: Χωρίς επίδομα οι εποχικά εργαζόμενοι

Άμυνα: Στοχευμένες παρεμβάσεις στις αμυντικές δαπάνες, οι οποίες παραμένουν υψηλές σε σχέση με το μέγεθος και τις ανάγκες της οικονομίας, σύμφωνα με την άποψη της τρόικας πάντα.
Πηγή: http://www.defencenet.gr/