Ξεκαθαρίζουμε πως το ιστολόγιο των Ελλήνων μαθητών δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με κανένα κόμμα , καθώς οι διαχειριστές του πιστεύουν πως ο πατριωτισμός ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες παρά τις προσπάθειες καπηλείας του από διάφορα κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες ! "Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ " ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ : ΤΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ (VIDEO)

1"Να προσέξουμε τα θελήματα των ξένων γιατί ποτέ δεν είναι τίμια, είναι συμφέροντα" 

"Θα είναι ήττα αν οι Σκοπιανοί λάβουν το όνομα Μακεδονία υπό οποιαδήποτε μορφή, πτώση ή θέση" ανέφερε στην ομιλία του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας στη Νέα Κηφισιά την περασμένη Κυριακή.

Και συμπλήρωσε δε ερμηνεύοντας και την ευαγγελική περικοπή: "Για τους Χριστιανούς το "τέλειο άθλημα" είναι να αγαπούν και τους εχθρούς τους. Αγάπη χωρίς συμφέρον, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς περιορισμούς. Η αγάπη που έχει την έμπνευσή της στο Χριστό δε γνωρίζει όρια και φραγμούς'' 
Στο ερώτημα "Να αγαπάμε τους Σκοπιανούς;" ο Μητροπολίτης σημείωσε:

"Μας έχουν βγάλει την ψυχή, μας συκοφαντούν, μας εκθέτουν κι αποτελούν απειλή. Μπορούμε όμως να τους αγαπάμε γιατί πρώτον υπάρχει πολύς κόσμος που είναι αθώος απο αυτά που κάνει η κυβέρνησή του. Αγαπάμε όσους σκέφτονται ειρηνικά". Αποκάλυψε δε πως εννέα παιδιά από τα Σκόπια, επτά αγόρια και δύο κορίτσια, σπουδάζουν με έξοδα της μητρόπολης!
Σχολίασε τη συνάντηση Βενιζέλου-Κέρι, ενώ άσκησε και κριτική κατά του ειδικού μεσολαβητή Νίμιτς. Παράλληλα αναφέρθηκε και σε ένα μνημείο που κατασκεύασε ο Δήμος Γεύγελης.
Είπε ακόμη πως περιμένει διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση για τη φήμη πως συζητείται να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία στο όνομα του γειτονικού κρατιδίου. "Σκεφτείτε τι θα κάνουν αν θα λέγονται Άνω ή Βόρεια Μακεδονία. Θα λένε πως η Νότια, δηλαδή εμείς, είναι αυτή που ζητάμε γιατί είναι δική μας και πρέπει να γίνουμε ένα κράτος" τόνισε.
Να συναντώνται όλοι στην αγάπη για την πατρίδα, είπε τέλος για τους πολιτικούς εξυμνώντας τον Ιωάννη Καποδίστρια.

agioritikovima.gr